Utorak, 14 Maja, 2024
Rubrika:

Crna Gora prokockala 5:0 protiv Srbije i izgubila

Protivnik u osmini finala Crne Gore biće najvjerovatnije seleklcija aktuelnog evropskog šampiona Hrvatske, koja danas igra protiv domaćina Japana.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je jutros od Srbije nakon slabijeg izvođenja peteraca sa 15:17 (6:3, 2:4, 3:2, 2:4 – peterci 2:4) i moraće u osminu finala sa trećeg mjesta u grupi.

Protivnik u osmini finala Crne Gore biće najvjerovatnije seleklcija aktuelnog evropskog šampiona Hrvatske, koja danas igra protiv domaćina Japana.

Sjajno je utakmici počela Crna Gora, vodila u prvoj četvrtini čak sa 5:0 i u tim trenucima naš tim djelovao je kao švajcarski sat, ali je nakon gola Uroša Čučkovića za 6:2 tok meča krenuo u drugom smjeru.

Aljoša Mačić, Vasilije Đurović, potom Đuro Radović, Konstantin Averka i Dušan Matković torpedovali su gol Srbije. Crna Gora je u prvih šest situacija sa igračem više postigla pet golova i onda neobjašnjivo stala.

Vodila je Crna Gora nakon toga i 8:4, 10:7, na kraju treće četvrtine i još uvijek obećavajućih 11:9 i sve prosula, izgubila utakmicu i moraće protiv Hrvatske da igra meč za četvrtfinale.

U posljednjoj četvrtini, Srbija je golom Ranđelovića pet minuta prije kraja prvi put je izjednačila 12:12, zatim je uslijedila serija grešaka na obje strane, prije nego što je Radulović donio preokret 13:12.

Aleksa Ukropina je iz teške pozicije izjednačio na 13:13, 19 sekundi do kraja. Crna Gora se odbranila, peterci su odlučivali…

Za Crnu Goru sa pet metara pogodili su Perković i Vidović, Đuro Radović je pogodio prečku, a udarac Matkovića odbranio je golman Srbije Branislav Mitrović. Bolje rečeno naš igrač ga je pogodio u glavu. Igrači Srbije iskoristili su sva četiri šuta…

Tri gola postigao je Dušan Matković, po dva Vasilije Radović, Aleksa Ukropina, Kanstantin Averka i Miroslav Perković (jedan iz peterca), po jedan Aljoša Mačić, Đuro Radović, Uroš Čučković i Stefan Vidivić iz peteraca.

CRNA GORA – SRBIJA 15:17 (6:3, 2:4, 3:2, 2:4 – peterci 2:4)

Fukuoka – Bazen “Marine Mese”. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Spiritosanto (Sjedinjene Američke Države. Igrač više: Crna Gora 9-5, Srbija 7-6. Peterci: Crna Gor a 1- 0, Srbija 2-2.

Crna Gora: Andrić, Mačić 1, Perković 1, Averka 2, Čučković 1, Popadić, Vidović, Đ. Radović 1, Ukropina 2, Matković 3, V. Radović 2, Tešanović (15 odbrana).

Srbija: Mišović (sedam odbrana), Radulović 1, S. Rašović 1, Ranđelović 1, Lazić, Milojević, Drašović 1, Jakšić 3, Janković, Ubović 1, Vučinić 5, Mitrović (dvije odbrane).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
21.07.2023-08:09 08:09

Crna Gora ne smie da pobijedi Srbiju, ni u čemu, pa ni u vaterpolu. To se može desiti jednom, a onda ka po ravilu( tj. naređenju srbofila na vlasti i u rokovodstvu VPS CG) sve naredne utakmice se gube. Crna Gora uvijek protiv Srbije povede ogromnom razlikom, koja se potom istopi volšebno. To se događalo naprimjer i čuvenom i legendarnom JANOVIĆU! VATERPOLO SPORT U CRNOJ GORI MORA POSTATI SRPSKI SPORT. VATERPOLO REPREZENTACIJA CRNE GORE MORA POSTATI SRPSKA REPREZENTACIJA. ONDA ĆE BITI SVE JEDNO KO POBJEĐUJE. SRBI SU SE POTRUDILI DA VATERPOLO SPORT U CRNOJ GORI NESTANE. POŠTO TO NIJE USPJELO,… Pročitaj više »

dpero
21.07.2023-08:41 08:41

Ovaj svetosavac unisti vartepolo u CG!