Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora poražena i od Srbije na Evropskom prvenstvu

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Heraklionu od Srbije 75:69, u utakmici trećeg kola B grupe Evropskog prvenstva na Kritu.

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Heraklionu od Srbije 75:69, u utakmici trećeg kola B grupe Evropskog prvenstva na Kritu.

Poslije poraza od Španije i Estonije Crne Gore danas je u trećem kolu Evropskog prvenstva u Grčkoj izgubila i od Srbije.

Tako ekipa Dušana Dubljevića sa posljednjeg mjesta u grupi ide u osminu finala, a rivali u nastavku Evropskjog prvenstva našoj selekciji biće poznati nakon današnjih mečeva.

Crna Gora je u prvoj četvrtini poslije koša Đorđija Jovanovića imala maksimalnih 12 poena viška (18:6). Ali, već do kraja prvog perioda rival je smanjio zaostatak na minus četiri (22:18), a prvi put poveo početkom druge četvrtine poslije polaganja Nikole Šaranovića (24:23).

Smjenjivale su se ekipe u tim momentima u vođstvu, poslije koša Zorana Vučeljića bilo je 28:27 za Crnu Goru, što je, ujedno, bilo posljednje vođstvo u prvom poluvremenu. Srbija je nakon trojke Mihaila Petrovića imala plus četiri (34:30), a na odmor otišla sa plus tri (38:35).

I početkom drugog poluvremena ekipe su se smjenjivale u vođstvu, Crna Gora je imala tri poena prednosti (43:40) i to je bilo posljednje vođstvo na utakmici. Srbija je preokrenula, u četvrtom periodu imala i dvocifrenu prednost i upisala drugu pobjedu na šampionatu.

Najefikasniji u crnogorskoj reprezentaciji bio je Lazar Vukčević sa 17 poena. Danilo Ivanović je ubacio 11, a Fedor Žugić 10.

Kod Srbije se istakao Mihailo Petrović sa 17 poena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve