Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Cirkus u Melburnu, Mark Ferštapen će slaviti u trci za VN Australije

Takmičenje u formuli 1 se iz godine u godinu pretvara u ozbiljan cirkus, a sve manjkavosti pravilnika ovog takmičenja ljubitelji formule 1 mogli su da vide danas u trci na VN Australije u kojoj će na kraju "pobjedu" ostvariti vozač Red Bula Mark Ferštapen, dok će drugo mjesto pripasti nekadašnjem svjetskom šampionu Britancu Luisu Hamiltonu u Mercedesu.

Takmičenje u formuli 1 se iz godine u godinu pretvara u ozbiljan cirkus, a sve manjkavosti pravilnika ovog takmičenja ljubitelji formule 1 mogli su da vide danas u trci na VN Australije u kojoj će na kraju “pobjedu” ostvariti vozač Red Bula Mark Ferštapen, dok će drugo mjesto pripasti nekadašnjem svjetskom šampionu Britancu Luisu Hamiltonu u Mercedesu. Treći je bio Fernando Alonso

Cirkus koji su ljubitelji formule 1 gledali jutros u Melburnu teško je opisati riječima, pošto je trka startovala čak tri puta. Regularno na početku trke u 7.00 časova i nakon toga još dva puta, a treći start usljedio je dva kruga prije kraja i tek tada je nastao potpun haos koji je završio tako da su posljednji krug trke vozači samo provezli svoje bolide kroz cilj.

Današnja trka za VN Australije pokazala je sve manjkavosti pravilnika takmičenja i svih silnih promjena tih pravila koji su imali za cilj da se čuva bezbjednost takmičara. Možda su “teoretski” takmičari bezbjedniji nego prije 30 i više godine, ali su trke izgubile svaki smisao ovakvim takmičenjem.

Ono što je najsmješniji događaj dana je činjenica da je vozač Ferarija Španac Karlos Sajnc ostao bez bodova, jer je kažnejn sa pet sekundi zbog incidenta u krugu koji je na kraju poništen. Sajnc je osvoji u konačnom plasmanu 12. mjesto.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve