Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

CFL: Sudar kandidata za titulu na neutralnom terenu, noćni termin za Dečić i Budućnost

Akteri derbija biće Dečić i Budućnost, a kandidati za titulu sastaće se na Zlatici pod reflektorima od 19 sati

Ovog vikenda igraju se utakmice 12. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige – subota je dan za četiri meča u različitim terminima, dok je u nedjelju planiran duel kraj Bistrice.

Akteri derbija biće Dečić i Budućnost, a kandidati za titulu sastaće se na Zlatici pod reflektorima od 19 sati.

Rundu će otvoriti Rudar i Iskra pod Golubinjom (14 časova), dok će u Radanovićima snage odmjeriti Arsenal i Jezero (15 h).

Petrovac sa ulogom favorita dočekuje Jedinstvo od 17 sati. Kolo će kompletirati Sutjeska i Mornar nedjeljnim sudarom u Nikšiću (14 h).

Derbi na Zlatici

Dečić je spreman za novi derbi. Tuzani će danas na stadionu Koma ugostiti Budućnost, čime imaju priliku da protiv direktnog konkurenta naprave razliku.

Tuzani su u prošlom kolu remizirali, ali su zahvaljujući porazu Sutjeske i remiju Budućnosti konačno dočekali da budu samo na liderskoj poziciji. Već večeras prvo mjesto brane protiv Budućnosti, ekipe koju su eliminisali na startu Kupa.

“Mečevi protiv Budućnosti uvijek su specifični. Uvijek je tu dosta motiva, naboja, želje, a da ne pričamo o važnosti, jer su oba tima spremna da se bore za nešto veliko. Samim tim očekujem dobar, zanimljiv meč, ali se nadam da ćemo baš u derbiju pokazati svoju snagu i kvalitet”, naglasio je Jovan Nikolić, vezista Dečića.

Gledajući statistiku Tuzani imaju pozitivan skor u posljednje vrijeme kada su u pitanju mečevi protiv ,,plavih“.

Ne računajući Kup, od posljednjih pet duela Dečić je poražen samo jednom, a slavio je čak tri puta. Može li Dečić već sada i treći put da trijumfuje protiv Budućnosti ove sezone?

“Vjerujemo u sebe. Neće biti lako, ali sigurno da se dobro poznajemo. Vjerovatno će Budućnost imati poseban motiv zbog poraza u Kupu, ali gledamo sebe i samo razmišljamo kako da ostavimo što bolji utisak. Budućnost jeste kiksala u posljednja dva meča, ali to nas neće zavarati. Znamo njihove kvalitete, tako da smo vrlo oprezni i odlučni da pokažemo baš u derbiju da zaslužujemo da budemo na vrhu tabele”, objasnio je Nikolić.

Posljednje dvije utakmice pokazale su da Budućnost nije na šampionskom nivou, ali upravo je duel sa Dečićem jedan od onih u kojima bi ,,plavi“ trebalo da potvrde najveće ambicije u ligi.

Nijesu se Podgoričani proslavili protiv Iskre i Petrovca (osvojen samo bod), s tim što bi pobjedom nad Tuzanima pokrili kikseve i izjednačili se na tabeli sa aktuelnim liderom.

“Prethodna dva meča odigrali smo kod kuće i očekivali smo šest bodova. Svjesni smo da smo mnogo izgubili. Umjesto da to bude odskočna daska za ono što slijedi, za teži raspored koji imamo, mi smo posustali. Što je nedostajalo? Definitivno – realizacija. Znamo da je to problem u ovom trenutku. Zajednički pokušavamo to da riješimo. Nadam se da će se napredak vidjeti protiv Dečića”, rekao je trener Miodrag Džudović, koji nastavlja:

“Ne bih volio da ulazimo u situacije da nas pokreće negativan rezultat, kao što je bilo u meču sa Petrovcem. Dva puta smo gubili sa dva gola razlike, a na kraju smo uzeli bod. Očekujem da protiv Dečića mi budemo uspješniji na terenu”, dodao je Džudović.

Dečić je savladao Budućnost na startu prvenstva (2:0), a uoči novog direktnog obračuna – ima tri boda više.

Tuzani su odmah na startu takmičenja skinuli ,,plave“ i sa trona Kupa.

Mnoge stvare mogle bi da motivišu fudbalere podgoričkog tima…

“Dečić je jedan od favorita u šampionatu. Individualno izuzetno jaka ekipa. Nedavno su promijenili trenera, osjećaju da su moćni, igraju dobro. Što se nas tiče, pokušaćemo da iskoristimo jače strane, budemo organizovani, fizički i mentalno spremni za ovakav derbi. Budućnost uvijek ide na pobjedu”, zaključio je Džudović.

Neizvjesno u Radanovićima

Arsenal nakon dvonedjeljne pauze želi da nastavi gdje je stao – Tivćani su savladali u gostima Dečić i Petrovac, osvojili bod u Bijelom Polju…

Ali, nakon dobrih partija sada se čeka i pozitivan rezultat u ulozi domaćina, prvi od 16. avgusta kada je Arsenal u Kotoru savladao Mornar.

Tivćani će danas ugostiti Jezero, koje je apsolutni hit dosadašnjeg dijela šampionata.

“Jezero je otvorilo sezonu na impresivan način. Plavljani igraju dobro, otvoreno protiv bilo koje ekipe i nije lako igrati sa njima. U pozitivnom su nizu, tako da su u dobrom raspoloženju, ali razmišljamo samo o povoljnom rezultatu. Vrlo smo oprezni, ali nadamo se da možemo do pozitivnog ishoda”, kazao je ofanzivac Arsenala Dejan Pepić.

Plavljani su trenutno četvrti sa istim brojem bodova (18) kao i trećeplasirana Budućnost, sa svega tri poena zaostatka za liderom, ekipom Dečića. Na taj način Jezero je skrenulo pažnju na sebe.

“Činjenica je da imaju dobar tim i da to nije slučajnost. Ali, tokom prethodne dvije sedmice dobro smo radili, spremali se za nastavak borbe za bodove. Imali smo dovoljno vremena da popravimo neke stvari i da se spremimo za Jezero. Pokazalo se da bolje igramo u gostima nego kada smo domaćini u Kotoru, ali svakako se nadamo da možemo do bodova, jer bismo na taj način nastavili da krčimo put ka gornjem dijelu”, objasnio je Pepić.

Jezero je najprijatnije iznenađenje lige i s spravom je visoko na tabeli, na tri boda od lidera.

Plavljani u Radanovićima još više mogu da poboljšaju brojke…

“Imamo psihološki komfor koji nam daje mogućnost da uđemo u meč bez prevelikog pritiska. Samopouzdanje je na visokom nivou, pružamo dobre igre i sa optimizmom putujemo na Primorje. Biće tvrda utakmica. Arsenal je nezgodan rival, ali smatram da je kvalitet na našoj strani. Nijesmo slučajno na diobi treće pozicije na tabeli, a to nam daje dodatni motiv da nastavimo istim tempom”, rekao je mladi vezista Balša Ćetković.

Rudar hoće u sredinu tabele

Rudar je pod vođstvom novog trenera Dragana Aničića osvojio četiri boda, a malo je falilo da veže obje pobjede.

Pljevljaci danas protiv Iskre mogu da uhvate priključak u sredini tabele. Uslov je, naravno, da upišu trijumf pod Golubinjom.

“Ostaje žal što nijesmo slavili u Baru. Ispustili smo prednost u sudijskoj nadoknadi, ali to ne možemo više da vratimo. Bitno je da izgledamo sve bolje. Ispravili smo greške koje su nas pratile i samim tim su nam veće mogućnosti da pobjeđujemo. Nadam se da ćemo biti pravi protiv Iskre i ostvariti trijumf koji bi nas usmjerio ka gornjoj polovini tabele. Siguran sam da je ovaj tim sposoban da bude pri vrhu”, kaže Miloš Zečević.

Rudar je vezao sedam utakmica bez pobjede protiv Iskre…

“Iskreno se nadam da ćemo prekinuti neugodnu tradiciju. Iskra je dobra, napredovala je dosta, ali domaćini smo i idemo na maksimalan broj bodova”, dodao je vezista ekipe sa sjevera.

Iskra je popravila formu, ali i dalje ,,juri luku spasa“.

Rudar je na meti kao prvi tim iznad opasne zone. Razlika između aktera današenjeg meča pod Golubinjom je tri boda.

“Imamo priliku da eventualnom pobjedom popravimo bodovni saldo i mirno sačekamo derbi sa Sutjeskom. Do tog cilja svjesni smo da nas očekuje velika prepreka jer Rudar igra sve bolje. To ne smije da nas pokoleba i moramo forsirati napadačku strategiju sa određenom dozom opreza i čvrstim bedemom ispred Kordića. Pri tome, vjerujem da ćemo imati i zavidnu koncentraciju od prvog do posljednjeg zvižduka sudije, jer se u mnogim utakmicama pokazalo da nas skupo košta nesmotrenost u presudnim trenucima kada se odlučuje o pobjedniku”, kazao je trener Aleksandar Nedović.

Petrovac pod imperativom

Petrovac je u posljednjih devet utakmica slavio samo jednom, s tim što je u prošlom kolu ispustio pobjedu protiv Budućnosti u petom minutu sudijske nadoknade.

Partija na najvećem crnogorskom stadionu hrabri ,,nebo-plave“ uoči duela sa Jedinstvom.

“Budućnost je iza nas, ali me kao trenera obradovao način na koji smo tražili tri boda protiv kandidata za titulu. Krivca što nijesmo pobijedili pronašli smo u sebi samima. Imali smo pobjedu u džepu, a osvojili smo bod. To je psihološki uticalo na momke, ali vjerujem da smo tokom sedmice to prevazišli. Duel sa Jedinstvom je prava prilika da se vratimo na željeni put”, rekao je Mladen Lambulić, koji dodaje:

“Izaći ćemo sa željom i voljom da bodovi ostanu u Petrovcu. Utakmica nam je jako bitna i može da bude neka vrsta prekretnice. Ukoliko dobijemo meč, nastavljamo borbu za vrh. U suprotnom – može se desiti da kaskamo i ,,jurimo“ rivale ispred sebe. Svjesni smo svojih kvaliteta i očekujem da izvučemo maksimum. Ne igra Mendi, ali njegovo mjesto zauzeće Zvrko u kojeg imamo puno povjerenje”, ističe šef stručnog štaba prvoligaša sa Jadrana.

Bjelopoljci bi najradije nekome predali fenjer prvoligaškog karavana nakon duela pod Malim brdom.

Da bi se to desilo, najprije moraju da naprave pozitivan epilog protiv Petrovca.

“Petrovac je otvorio prvenstvo sa tri trijumfa, a potom je ušao u seriju slabijih rezultata. Do duela protiv Budućnosti možda je bio u blagoj krizi, ali je pod Goricom odigrao odlično i bio nadomak velike pobjede. Riječ je o kvalitetnoj ekipi koja nas je savladala u Bijelom Polju. Biće teško, ali uradićemo sve da makar ostanemo neporaženi. Sve preko toga bila bi ogromna stvar za nas. Oslabljeni smo neigranjem Dulovića i Koraća zbog kartona, dok su Đorđević i Krnić povrijeđeni. Vjerujem, ipak, da će oni koji dobiju šansu pružiti najbolje što imaju, te da će to biti dovoljno da se kući vratimo zadovoljni”, poručio je Vuko Bogavac, trener Jedinstva.

Raspored

Danas

Pljevlja: Rudar – Iskra (14h)

Radanovići: Arsenal – Jezero (15h)

Petrovac: Petrovac – Jedinstvo (17h)

Podgorica: Dečić – Budućnost (19h)

Nedjelja

Nikšić: Sutjeska – Mornar (14h).

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve