Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

CFL: Čvrstina i individualnost ili lepršavost i jaka defanziva

Sutjeska je na oprezu i ne razmišlja o slavljeničkom šampanjcu, a Budućnost se još nada

Do kraja sezone 2018/19. je ostalo još šest kola, razlika između šampiona i najglasnijeg izazivača je (ne)dostižnih pet bodova već nedjeljama, ali priča oko titule još nije završena.

Foto: Cdm.me

Sutjeska je na oprezu i ne razmišlja o slavljeničkom šampanjcu, a Budućnost se još nada!

A glavni pretendenti za šampionski lovor u finiš sezone tako je bilo praktično od početka proljeća ulaze sa dva potpuno različita stila. I glavno pitanje je šta će prevagnuti čvrstina i individualnost Sutjeske ili lepršavost Budućnosti?

Učenici iskusnog Nikole Rakojevića imaju čvrstinu u defanzivi i individualni kvalitet u ofanZivi, a na to se Peco i oslanja kada izostane igra, jer “plavo-bijeli” niti imaju dugu klupu, niti su uspjeli da nadomjeste odlazak najboljeg igrača u Telekom 1. CFL za 2018. godinu Stefana Lončara.

Ta “čvrstina i individualnost” je na 11 proljećnjih prvenstvenih utakmica postigla 20 golova (1,8 po meču), a primila samo pola pogotka (0,45 po meču). Plus i “čvrstina i individualnost” ne zna za poraz na 22 uzastopna meč (18 u prvenstvu (13 pobjeda, pola remija), četiri u Kupu (tri pobjede i remi)).

“Možda ne igramo nešto lijepo za oko, ali svaku utakmicu imamo pet šest zicera. Ne može to da bude samo individualni kvalitet. Mi smo ekipa cijelu godinu, treniramo da budemo dan tim, da pravimo rezultate što nam i uspijeva”, jasan je kapiten “plavo-bijelih” Vladan Giljen…

“Možda se u javnosti ne očekuje ovoliko od nas, respektujemo svakoga, ali znamo naše kvalitete i to pokazujemo”. Pred Sutjeskom je još šest kola do odbrane trofeja… “Imamo pet bodova prednosti, nadamo se svi da ćemo imati prednost do kraja sezone. Ne razmišljamo o Budućnosti, mi pitamo, a pitaćemo se i posljednjem kolu, ako bude manja bodovna razlika. Pritiska ima, svi govore da će Budućnost da osvoji titulu, ali mi ne mislimo tako. Pitamo se još uvijek, nadam se da će tako i ostati”, poručio je golman Nikšićana.

Sa druge strane, učenici Branka Brnovića imaju kvalitet više (stvorili ga tek na polusezoni), dugu klupu, jaku defanzivu, igraju lepršavo, ali i dosta zavise od Miloša Mijića. Budućnost je do sada tokom drugog dijela sezone postigla 32 pogotka (2,9 po meču), a primila šest (0,54 po meču).

Plus, “lepršavost i jaka defanziva” su donijeli “plavima” 14 vezanih utakmica bez poraza (13 u prvenstvu (devet pobjeda, četiri remija), jednu u Kupu (remi)).

Međutim, kako se kraj prvenstva približava, Podgoričani su sve svjesniji da će teško doći do titule, jer Nikšićani nikako da kiksaju.

“Naš cilj je od početka bio da pobijedimo sve. Gledamo samo sebe. Teško je pobijediti sve do kraja, ne uspijevaju to ni jači timovi u evropskim ligama. Međutim, mi ćemo da probamo”, rekao je trener “plavih”, Branko Brnović, koji se nada da će Sutjeska negdje zakočiti do posljednjeg kola, te da će derbi pod Goricom u posljednjem kolu odlučiti novog starog prvaka…

“Ako Sutjeska do našeg duela u posljednjem kolu slavi u svakom susretu, čestitaćemo joj na tituli. Ako ne uspijemo da osvojimo pehar šampiona, okrenućemo se narednoj sezoni. Siguran sam da ćemo u ovom sastavu biti dominantni”, jasan je Brnović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve