Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Četvrti put uzastopno najbolji atletičari Marija Vuković i Danijel Furtula

Svečanost proglašenja najboljih održaće se 29. decembra u konferencijskoj sali Univerzitetskog centra Crne Gore

Atletski savez Crne Gore sa ponosom može da napravi rekapitulaciju i sumira godinu. Godina kojoj se broje posljednji dani ostaće zlatnim slovima upisana u istoriju crnogorske atletike, a prije svega zbog Marije Vuković, koja je postala prva crnogorska atletičarka koja je osvojila seniorsku medalju na velikim takmičenjima (srebro na prvenstvu Evrope).

Baš zbog toga nije bilo dileme na sjednici Upravnog odbora Atletskog saveza – četvrti put uzastopno najbolja crnogorska atletičarka je Marija Vuković, a baš kao i prethodne tri godine i ovog puta biće lauret za glavnu nagradu sa Danijelom Furtulom, koji je najbolji atletičar.

Na sjednici je konstatovano da je 2022. Istorijska godina za crnogorsku atletiku, a samo rezultati Marije Vuković čine je impresivnom. Marije je osvojila srebro 21.avgusta u Minhenu na prvenstvu Evrope (195 cm), bila je četvrta na Svjetskom prvenstvu u dvorani (195 cm), ima i zlato sa Mediteranskih igara (192 cm), dok je na prvenstvu Balkana u dvorani bila druga (190 cm). Sa rezultatom 196 cm ispunila je normu za Svjetsko prvenstvo u dvorani i postavila novi crnogorski dvoranski rekord u visu. Tokom 2022. nastupila je na tri mitinga Dijamantske lige (dva puta peto mjesto i jedno deveto mjesto).

Kada je u pitanju bacač diska Danijel Furtula, treba naglasiti da je na prvenstvu Evrope bio 21. sa rezultatom 59,10, osvojio je zlato na Igrama malih zemalja Evrope (61.48), bronzu na Mediteranskim igrama (61.74), dok je na prvenstvu Crne Gore slavio slavio sa rezultatom 64.31 metar. U Baru je na dva takmičenja imao rezultate 62.05 i 63.63 metara.

Najbolji junior je Ognjen Marsenić (Lim), dok je članica mojkovčake Tare Irena Bošković najbolja juniorka. U kategoriji mlađih juniora priznanja će dobiti Haris Adrović (Jedinstvo) i Vesna Kljajević (Tara), dok su kod pionira najbolji Bogdan Borović (Rudar), te Anđela Đuranović (AK ,,Sanja”),Elzana Guberinić (Jedinstvo) i Amra Hubanić (Jedinstvo). Tanasije Kujundžić (Podgorica) i Rada Miladinović (ATK ,,Podgorički maraton”) najbolji su veterani.

Specijalna priznanja dobiće Dragan Pešić i Kristina Rakočević, a posebna priznanja Tomaš Đurović, Darko Pešić, Ljiljana Matović,Mila Milašinović, Risto Drobnjak, Amir Papazi i Anabela Mujovi. Priznanja za ostvarene rezultate dobiće Nevena Dobrašinović, Maša Bubanja, Petar Tomić, Ognjen Vojvodić.

Upravni odbor dodijeliće i posebno priznanje Veselinu Petrušiću za 30 godina bavljenja atletikom, a priznanja za rezultate u ovoj godini dobiće: Mijat Vojvodić,Anastasija Pajović, Nemanja Đurišić,Ivan Popović,Matija Bulajić i Anđela Drobnjak.

Biće nagrađeni i treneri. Specijalna priznanja dobiće treneri čiji su takmičari osvojili medalju na međunarodnim takmičenjima ili su ostvarili norme za velika takmičenja: Marko i Danilo Ristić (Tara), Osman Erović (Jedinstvo), Zoran Jojić (Lim) i Željko Ćavar (Tempo). Posebna priznanja dobiće treneri čiji su takmičari imali nastup u reprezentaciji ili su postavili državne rekorde: Sanja Đurnić (AK ,,Sanja”),

Bojana Đurković i Danijela Vojinović (Mornar), Ljubiša Marović (Orion), Budimir Jestrović (Rudar), Dragoje Rajković (Lim), Branislav Maslovarić (Jedinstvo) i Đorđe Radović (Lovćen).

Svečanost proglašenja najboljih održaće se 29.decembra u konferencijskoj sali Univerzitetskog centra Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve