Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Čeferin oprostio Barseloni: Bio sam uvjeren da će Superliga propasti

''Vjerovao sam u moć fudbala. U ovih pet godina na poziciji predsjednika shvatio sam koliko je fudbal moćan i da taj sport može započeti i zaustaviti ratove. Bio sam siguran da u Engleskoj to neće proći''

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin rekao je da ga je Barselona najmanje razočarala od timova koji su nedavno formirali Superlige.

Prvi čovjek Katalonaca bio je pod ogromnim pritiskom zbog velikih finansijskih problema.

“Do neke mjere svi su me razočarali, ali moram reći da me Barselona možda najmanje. Laporta je na poziciju predsjednika Barselone izabran nedavno i razgovarao sam sa njim dva ili tri puta. Bio je pod ogromnim pritiskom zbog loše finansijske situacije koja ga je dočekala u klubu. Nije on kriv što je situacija takva i očito je bio pod velikim pritiskom da pronađe novac. Ipak, kao lukavi pregovarač osigurao je način da Barselona izađe iz tog projekta ako navijači budu protiv”, istakao je Čeferin.

Slovenac dodaje i da je bio uvjeren da Superliga neće zaživjeti.

“Znao sam odmah u ponedjeljak da će takmičenje propasti. Rekao sam delegatima na Uefinom kongresu da će propasti za 24 sata. Potvrdu sam dobio kad su me nakon kongresa počeli zvati iz klubova koji su kasnije napustili takmičenje. Vjerovao sam u moć fudbala. U ovih pet godina na poziciji predsjednika shvatio sam koliko je fudbal moćan i da taj sport može započeti i zaustaviti ratove. Bio sam siguran da u Engleskoj to neće proći”, rekao je Čeferin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve