Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Čavor: Na terenu bez kompromisa, a onda zajedno idemo na pivo

Crna Gora je kroz kvalifikacije za EP pokazala klasu, a tu klasu sve više cijene i u najjačoj ligi svijeta. Pored Čavora  od “lavova" u Njemačkoj su Nebojša Simić (Melsungen) i Vladan Lipovina (Balingen), a od sljedeće sezone i Miloš Vujović, koji stiže u Fuhse Berlin

Veclar mali grad u srcu velike Njemačke. Kažu da je u njegovom miru često uživao i Gete, a upravo bi jedna tako poznata i tako jednostavna izreka ovog blistavog uma najbolje opisala rukometni put Stefana Čavora.

Čavor, Foto: Anadolija

“Čovjek može sve, samo ako hoće” crnogorski lav u kraljevstvu Bundeslige najbolji je primjer toga.

Od svoje Budve, preko praktično dječačkog izazova u velikom Sijudad Realu, do jedne od većih zvijezda najjače lige na svijetu.

Nekoliko puta ove sezone naš rukometaš je bio u idelanom timu kola, njegovih 11 projektila protiv Magdeburga i Balingena ostaju da se prepričavaju, a istorijsko rušenja giganta Kila i to u tvrđavi “Sparkasen” za pamćenje.

“Godina je protekla veoma dobro i moram da budem zadovoljan. Naravno, uvijek može bolje”, rekao je na početku razgovora za Dnevne novine Čavor.

Doći do zvijezda Bundeslige nije bilo nimalo lako…

“Iskreno, nije bilo dosta je tu odricanja, treninga i sati provedenih u dvorani, ali mislim da se trud i rad uvijek isplate, Uz sve to čovjek treba uvijek da bude pozitivan i istrajan u tome što radi”, dodao je naš ljevoruki bombarder. A pravi profesionalizam Čavor je upoznao veoma mlad kada je iz Budve prešao u Sijudad Real.

“Taj prelazak mi je pomogao dosta to je bio najvažniji korak što se tiče moje karijere. Imao sam mnogo toga da naučim za dvije godine provedene sa takvim igračima i trenerima kao što su Talant Dujšebajev i Raul Gonzales”, ne krije Čavor.

Čavor, Foto: Cdm.me

Sedam dana iz snova i 22 pogotka protiv Balingena i moćnog Magdeburga, remi sa Flensburgom, sedam golova u mreži velikog Niklasa Landina i lekcija njegovom Kilu samo su neke od magičnih predstava mladog Budvanina ove sezone.

“Da, zaista smo odigrali dosta odličnih utakmica. Dobili smo Magdeburg, igrali neriješeno sa Flensburgom, ali sigurno da je nedavna pobjeda protiv Kila najdraža i najljepša u ovoj sezoni. Posljednji put kada je Kil izgubio sedam razlike na svom terenu bilo je prije 20 godina tako da ta pobjeda ima još veću draž”, objasnio je Čavor.

Crna Gora je kroz kvalifikacije za EP pokazala klasu, a tu klasu sve više cijene i u najjačoj ligi svijeta. Pored Čavora  od “lavova” u Njemačkoj su Nebojša Simić (Melsungen) i Vladan Lipovina (Balingen), a od sljedeće sezone i Miloš Vujović, koji stiže u Fuhse Berlin.

“Naravno da nas cijene sve više. Nadam se da će nas biti još mnogo u Bundesligi, jer stvarno imamo dosta potencijala, jasan je Čavor.

A kako izgleda kada se na terenu jedan protiv drugog nađu drugovi iz reprezentacije?

“Uvijek tu ima nekog rivalstva, ali je sve u normalnim granicama. Na kraju utakmice uvijek pružimo ruke jedni drugima i naravno popijemo pivo, uz osmijeh je zaključio fenomenalni crnogorski rukometaš.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve