Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Bugarska posljednja provjera pred Ulm

Rukometašice su jedine u istoriji crnogorskog sporta uspjele našoj zemlji da donesu olimpijsko odličje, srebro u Londonu 2012. godine, a realno je da u Parizu četvrti put uzastopno učestvuju na Olimpijskim igrama, poslije Londona, Rija i Tokija.

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore obezbjedila kje pobjedama protiv Srbije prvo mjesto u kvalifikacijama i plasman na Evropsko prvenstvo, ali i pored činjenice da meč protiv Bugarske nema takmičarski značaj u našem taboru žele pobjedu jer se sa pobjedničkom atmosferlom lakše ide na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu.

Rukometašice su jedine u istoriji crnogorskog sporta uspjele našoj zemlji da donesu olimpijsko odličje, srebro u Londonu 2012. godine, a realno je da u Parizu četvrti put uzastopno učestvuju na Olimpijskim igrama, poslije Londona, Rija i Tokija.

“Bitan nam je meč sa Bugarkama, jer nismo imale previše treninga i važan je svaki momenat koji provedemo zajedno na terenu. Utakmica sa Bugarskom je najvažnija za nas mlađe, jer do sada nismo imale puno prilike da igramo, a neke će i prvi put zaigrati u “Morači” u dresu reprezentacije”, rekla je Nađa Kadović, koja će zamijeniti Dijanu Mugošu na lijevom krilu.

Naše rukometašice u Njemačku putuju u srijedu, dan kasnije igraju sa autsajderom Paragvajem i očekuje se rutinska pobjeda. Prvog dana narednog vikenda je protivnik Njemačka, a u nedjelju se Crna Gora sastaje sa Slovenijom, koju vodi naš proslavljeni trener Dragan Adžić.

“Njemačka je domaćin i biće teško. Vidjele smo i kako je Njemicama bilo kod nas, kada nam je publika bila osmi igrač. Uz posvećenost kakvu imamo i atmosferu koju smo napravile za ovih nekoliko dana ne sumnjam u naš uspjeh”, zaključila je Kadović.

Najmlađa u timu Crne Gore na kvalifikacionom turniru u Njemačkoj, i protiv Bugarske biće  Nikolina Marković, koja je u finišu Lige šampiona dobila šansu kao srednji bek Budućnosti, i ne krije da jedva čeka utakmicu protiv Bugarske.

“Igrati za reprezentaciju je poseban osjećaj, neopisiv i nadam se da ćemo mi mlađe maksimalno iskoristiti šansu koju dobijemo. Evropsko prvenstvo se igralo ovdje i na tribinama je bio neopisiv osjećaj. Sada ću biti na terenu i presrećna sam i prezahvalna. Nadam se da će publika biti sa nama, kao i uvijek” kazala je Nikolina Marković, koja je debitovala za seniorsku reprezentaciju baš protiv Bugarske u oktobru prošle godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve