Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost za priključak, Sutjeska za korak bliže tituli

U prva dva ovosezonska susreta Nikšićani su slavili ''kraj Bistrice'' sa (1:0), dok je ''pod Goricom'' meč okončan bez pobjednika (3:3).

Danas je na programu najveći crnogorski derbi Telekom Prve crnogorske lige između Sutjeske i Budućnosti u okviru 25. kola.

U prva dva ovosezonska susreta Nikšićani su slavili “kraj Bistrice” sa (1:0), dok je “pod Goricom” meč okončan bez pobjednika (3:3).

“Najljepsa utakmica koja može da se igra u Crnoj Gori to je ovaj derbi, Sutjeska je u bodovnoj prednosti svi to znamo, nije prijatno cijelu godinu juriti minus ali mi jednostavno moramo da odemo sa stavom u Nikšić i da pokušamo da otvorimo prvenstvo i da ga držimo neizvjesnim do kraja. Rezultati sve govore o protivniku, mislim da su cijele godine u nekoj konstantnosti, da su povratkom Vlada Jovovića dobili na težini, individualnom kvalitetu. Zakarija, znali smo znali da je dobar igrač i da je odmah pokazao određeni kvalitet, ne bih zapostavio ni Janjića koji je stvarno izrastao u jednog pravog igrača što je potvrdio svojim transferom u Osijek ali ako krenemo da analiziramo Sutjesku od Vlada Giljena do Boža Markovića kroz dva štopera znači Marko Vučić, da ne zaboravimo imaju ozbiljan kvalitet ali već smo igrali dvije utakmice gdje mislim da smo bili u prvoj bolji a poraženi, u drugoj smo od 2:0 uspjeli bez pola ekipe uspjeli da stignemo i imali situaciju da dobijemo tu utakmicu”, poručio je trener Podgoričana Aleksandar Nedović.

Foto: FK Budućnost

“Plavi” će biti oslabljeni neigranjem Anta Babića i Igora Ivanovića, a takođe neće imati podršku navijača, popularnih “Varvara”.

Njegov kolega Milija Savović ističe da pobjeda ili poraz u derbiju ne riješavaju ništa.

“Napadačka igra i želja za pobjedom su obaveza Sutjeske i nešto na šta smo navikli, na šta se spremamo, treniramo tako da se to ne mijenja bez obzira na protivnika. To su specifične utakmice koje ne donose nikakvu premoć na papiru, odnosno pogled na tabelu ne znači ništa u ovakvim mečevima. Znate da su motivisane obje ekipe i da tu treba biti skoncentrisan 100 odsto na svaku loptu, na svaki duel, da bi se ostvarila pobjeda, tako da pripremamo se tako i za ovaj meč. Ne razmišljamo o bodovnoj razlici nego jednostavno se pripremamo za derbi da ovo bude pravi derbi, onakav kakav navijači očekuju od nas i da što spremnije uđemo i naravno na kraju slavimo. Pobjeda sigurno pravi veću razliku, ali ne riješava ništa kao što ni eventualni poraz ne bi riješio ništa. Ponavljam derbi je specifična utakmica i ne razmišljamo o stanju na tabeli i razlici nego jednostavno želimo da ostvarimo pobjedu i obradujemo naše navijače”, poručio je Savović.

Sutjeska je lider sa 54 boda, dok je Budućnos druga sa 41. bodom uz meč manje.

Utakmica “kraj Bistrice” zakazana je danas, sa početkom u 13 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve