Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost protiv Crvene zvezde brani prvu poziciju

Budućnist Voli u prethodnih pet kola je jedina bez poraza, dok su košarkaši Crvene zvezde poraženi u vječitom derbiju od Partizana.

Košarkaši Budućnost Volija večeras u Beogradu igraju protiv Crvene zvezde utakmicu šestog kola Admiralbet ABA lige, pobjednik ovog meča imaće veliku priliku da prvi dio sezone završni na prvoj poziciji.

Budućnist Voli u prethodnih pet kola je jedina bez poraza, dok su košarkaši Crvene zvezde  poraženi u vječitom derbiju od Partizana.

Trener “plavih” Petar Mijović kazao je da su “crveno-bijeli” tim koji je pravljen za vrh Evrolige, ali da njegov tim ima svoje adute.

“Sigurno da idemo na noge jednom od najvećih favorita lige, uz Partizan sigurno favorit broj jedan. Crvena zvezda je ekipa sastavljena od velikog broja izuzetnih igrača. Po njihovom priznanju građeni su za najveće ambicije u Evroligi. Mi poslije teškog poraza u Burgu, gdje smo imali šanse, gdje smo imali periode dobre igre koje nismo valorizovali do kraja, idemo sa ambicijama u Beograd”, rekao je u najavi utakmice Mijović.

Crvena zvezda i Budućnost već dugi niz godina vode velike borbe u Beogradu i Podgorici i često je atmosfera na tim mečevima daleko od sportske, ipak, čini se da bi ovog puta i ona mogla biti relaksiranija.

u svakom slučaju, očekuje se makar 15.000 gledalaca na derbiju i ogroman izazov za košarkaše crnogorskog šampiona.

“Sigurno da će biti teška utakmica, sigurno da nam za dobar rezultat treba perfektna utakmica. Posebno defanzivno, gdje njihove najveće napadačke moći, kroz individualni kvalitet, kroz situaciju jedan na jedan, pik-en-rol igru moramo da svedemo na minimum, ako želimo da ostanemo u meču. Meč u Beogradu je za nas jedan veliki izazov. Tako pristupamo ovoj utakmici. Želimo da se nadigravamo, želimo da u toj utakmici pokažemo da i mi imamo kvalitet”, zaključio je Mijović.

Utaskmica Crvena zvezda – Budućnost igra se u Beogradskoj Štark areni sa početkom u 19.00 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve