Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost ispustila Crvenu zvezdu poljuljanog samopouzdanja

Izabranicima Petra Mijovića je u ključnim trenucima utakmice nedostajalo ono što razlikuje prosječan od vrlo dobrog ili odličnog tima.

Budućnost je imala priliku da napravi iznenađenje u Beogradu i pobijedi Crvenu zvezdu, ali je nije iskoristila, iako su domaćini pokazali da su daleko od željene forme.

Izabranicima Petra Mijovića je u ključnim trenucima utakmice nedostajalo ono što razlikuje prosječan od vrlo dobrog ili odličnog tima.

“Igrali smo protiv ekipe, koja je građena za vrh Evrolige. Imaju kako individualni, tako i timski kvalitet. U najavi utakmice sam rekao da mi moramo da budemo perfektni, ako želimo da odigramo utakmicu na jednu loptu. Bili smo, dobri, solidni u napadu, što potvrđuje veliki broj timski izgrađenih situacija, ali mislim da je za pobjedu protiv ovakve Zvezde odbrana morala da bude u kontinuitetu dobra. Imali smo određenih momenata dobre odbrane, vršili smo pritisak na loptu. U onom momentu kad otpustimo pritisak sa Nejpira, Teodosića, Jaga i Nedovića, onda je teško da se sve to stigne”, rekao je Mijović.

Budućnost svaki put kada bi prišla na tri ili četiri poena Crvena zvezda bi pogodila trojku, nekad uz mnogo sreće, kao ona Miloša Teodosića na samo tri razlike, ili Nemanje Nedovića 102 sekunde prije kraja utakmice kod rezultata 88:84.

“Zvezda je imala izuzetne procente šuta i za dva i za tri poena, a i u takvim uslovima mi smo odigrali utakmicu koja je, u jednom momentu došla na jednu ili dvije lopte. Pokazali smo da možemo da igramo ovakve utakmice, da imamo određeni kvalitet, koji mora da raste tokom sezone i da jednostavno iz ove utakmice izađemo bolji. Mislim da smo to uradili i da sad sa punom fokusom čekamo ono što je za nas jako važno, a to je utakmica sa Arisom u Evrokupu”, kazao je Mijovović.

Mijović je zadovoljan kako je ekipa otvorila sezonu u ABA ligi, dok u Evrokupu nedostaje pobjeda na strani.

“Iskreno, mislim da u bogatoj istoriji Zvezda i Partizan nisu imali bolje timove. Ovo je izuzetan kvalitet. Mi smo ekipa koja je u građenju, 11 novih igrača, Potrebno je vrijeme da dođemo u situaciju da zaprijetimo nekom ko ima ovaj kvalitet. Mislim da smo sezonu u ABA ligi otvorili dobro. U Evrokupu nam fali pobjeda na strani. Ako zadržimo kontinuitet ovakvog rada, mislim da ćemo u određenom momentu da budemo, makar na domaćem terenu, neko ko će da prijeti Partizanu i Zvezdi”, zaključio je Mijović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve