Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Budućnost do remija u 97. minutu sa penala, Sutjeska poražena u Beranama, remi u Danilovgradu

Odigrano 11. kolo domaćeg šampionata

Poraz Sutjeske i remiji Budućnosti i Dečića obilježili su 11. kolo Prve CFL.

Pritom, Budućnost je do remija protiv Petrovca stigla nakon dva pogotka Bakića iz penala, dok je Sutjeska promašila jedanaesterac u sudijskoj nadoknadi. Golova nije bilo u Danilovgradu, ali je Dečić zahvaljujući tome opet sam na prvoj poziciji. Mečevi u Baru i u Bijelom Polju okončani su identičnim rezultatom – 2:2.

Budućnost sa penala do boda

Budućnost je pod Goricom osvojila bod protiv Petrovca 3:3 (0:2). Petrovčani su vodili 0:2, pa 1:3, no domaći su do boda stigli pogocima Bakića iz jedanaesterca. Sa druge strane, Mendi je postigao dva gola za goste.

Od samog početka, pod Goricom smo gledali velika uzbuđenja, a gosti su poveli u sedmom minutu pogotkom Dejana Boljevića. ‘Plavi’ su pokušavali da stignu do poravnanja, ali su umjesto toga u 32. minutu primili još jedan gol. Nakon prekida, ovog je puta strijelac bio Mamadu Mendi.

Prvi gol u nastavku vidjeli smo u 61. minutu – smanjio je tada Ražnatović, no slavlje domaćih navijača ubrzo je završeno, pošto je Mendi drugi put danas zatresao mrežu. Taj rezultat na snazi je bio do 70. minuta, a onda je zaostatak Budućnosti smanjio Bakić, koji je bio precizan iz jedanaesterca.

Kada je djelovalo da će sva tri boda ići u Petrovac, Mrvaljević je u šestom minutu sudijske nadoknade iznudio jedanaesterac. Loptu je opet uzeo Bakić, koji je bio precizan i tako svom timu donio bod.

Jezero srušilo Sutjesku, Eraković promašio penal na kraju

Ekipa Jezera najzad je upisala trijumf protiv Sutjeske (1:0) i time se opet približila čelu tabele. Plavljani sada imaju tri boda manje u odnosu na prvoplasirani Dečić.

Iako sadržajno, prvo poluvrijeme nije donijelo golove. Najveću šansu u tom dijelu igre vidjeli smo u 32. minutu, kada je Konrad lijepo šutirao, ali je lopta pogodila prečku.

Tek što se u nastavku krenulo sa centra, domaći su poveli. Sve se dogodilo nakon kornera, a u gužvi u šesnaestercu Sutjeske nespretno je reagovao Vuković, koji je sproveo loptu u sopstvenu mrežu.

Sutjeska je u četvrtom minutu nadoknade mogla do poravnanja, ali je Eraković loše šutnuo iz jedanaesterca, a lopta je otišla pored gola.

Remi uz nervozan finiš u Danilovgradu

Iskra i Dečić su remizirali u duelu u kojem nije bilo golova, ali jeste mnogo nervoze u završnici.

U prvom dijelu igre gotovo da i nije bilo uzbuđenja. Gledali smo ujednačenu igru, iz koje nijedan rival nije uspio stvoriti ozbiljniju šansu.

Drugo poluvrijeme donijelo je obostrano konkretniju igru i lijep fudbal. U 84. minutu pokazan je crveni karton domaćem prvotimcu Markoviću, da bi minut nakon toga Kašćelan pogodio mrežu Iskre. No, sudija Radoje Pajović je nakon kraćih konsultacija poništio taj pogodak. Od tada smo gledali mnogo nervoze i tenzija, tako da je nekoliko minuta fudbal u potpunosti bio u drugom planu.

Mornar u nadoknadi do boda

Ekipa Mornara u sudijskoj je nadoknadi osvojila na Topolici bod protiv Rudara, u duelu koji je završen rezultatom 2:2 (1:1).

Fudbaleri Rudara poveli su već u osmom minutu, zahvaljujući pogotku Stefana Nikolića. Pljevljaci su mogli ubrzo i do novog gola, ali je umjesto toga poravnao domaćin – Kaluđerović je poslao loptu do Grbića, koji je sa 15 metara lijepo šutirao i pogodio mrežu.

Pljevljaci su do novog vođstva došli u 67. minutu, i to na sjajan način – Peličić je sa svoje polovine poslao pas ka Živkoviću, koji je na efektan način šutirao, te su Barani opet bili u zaostatku.

Međutim, domaći su velikom ofanzivom pokušavali da stignu do poravnanja i to im se isplatilo – u četvrtom minutu nadoknade, nakon sjajnog prodora Počeka, veliko slavlje navijačima Mornara donio je Boško Guzina.

Podjela bodova i u Bijelom Polju

Jedinstvo i Arsenal podijelili su bodove u Bijelom Polju, uz rezultat 2:2 (2:2). Pritom, svi pogoci viđeni su do 24. minuta igre.

Prvi gol viđen je u šestom minutu, kada je golmana Tivćana Nikića matirao Aleksa Mrđa, ali to je trajalo tek dva minuta. Za poravnanje je bio zaslužan Hulijan Montenegro.

Isti igrač je novim pogotkom u 23. minutu donio prednost Arsenalu, no tek što su krenuli sa centra, Bjelopoljci su izjednačili golom Žarka Koraća. Tim rezultatom je i završen prvi dio igre.

U nastavku nije bilo golova, ali jeste kartona – tokom čitavog meča podijeljeno ih je čak 11. Mogao je Montenegro i do het-trika, no u 89. minutu pogodio je prečku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve