Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Faust i Mendi srušili Budućnost, Sutjeska očekivano slavila, Arsenal upisao prvu prvoligašku pobjedu

Završeno drugo kolo Prve CFL

Završno veče drugog kola Prve CFL obilježio je poraz Budućnosti na gostovanju Petrovcu, uz četiri primljena gola. Slavila je bez problema Sutjeska, a prvi prvoligaški trijumf u klupskoj istoriji ostvarili su fudbaleri Arsenala.

Petrovac je pod Malim brdom nadigrao Budućnost, slaveći nakon preokreta rezultatom 4:2. Noć je obilježio tandem domaćih Mendi – Faust, oba igrača upisala su po dva pogotka. Sutjeska je lako slomila otpor Jezera (3:0), dok je Arsenal u Kotoru bio bolji od Jedinstva (1:0).

Šou Mendija i Fausta u Petrovcu

Tribine na stadionu pod Malim brdom odavno nijesu bile tako pune kao na večerašnjoj utakmici Petrovac – Budućnost. Imala je brojna publika šta i da vidi – bilo je to spektakularno izdanje Petrovčana, koji su na kraju slavili 4:2 (1:1).

Nije sam početak nagovještavao kako će Podgoričani doživjeti težak poraz na primorju. Naime, u drugom minutu, radovali su se gostujući navijači – prvi pogodak za ‘plave’ u novoj sezoni domaćeg šampionata postigao je Mijović. No, domaći nijesu pali – naprotiv. Napadali su i stvarali šanse, pa su, reklo bi se zasluženo, do poravnanja stigli u 35. minutu, kada je, nakon prekida i donekle slabe reakcije odbrane Podgoričana, Faust pogodio mrežu. Mogao je isti igrač donijeti domaćima i potpuni preokret u 40. minutu, ali je iz odlične pozicije šutirao iznad prečke.

Iako je Budućnost bila nešto ofanzivnija, drugo poluvrijeme obilježili su domaći prvotimci Mendi i Faust. Naime, u 64. minutu, vidjeli smo potpuni preokret – nakon lijepog centaršuta, Faust je glavom postigao drugi večerašnji gol. Samo minut kasnije, nakon brze kontre, Mendi je povećao na 3:1.

Domaći se nijesu zaustavili na tome. U 77. minutu, Mamadu Mendi odlično je šutnuo, lopta je na putu ka golu pogodila jednog od gostujućih defanzivaca i završila u mreži. Do kraja smo vidjeli još jedan pogodak – Milošević je u 89. minutu ublažio poraz ‘plavih’.

Prvak stigao do prve pobjede

Nakon četiri evropske utakmice bez postignutog gola i remija u Bijelom Polju na otvaranju sezone, fudbaleri Sutjeske najzad su bili efikasni. Oni su večeras u Nikšiću, možda i lakše nego što se očekivalo, savladali Jezero, rezultatom 3:0 (2:0).

Sve dileme kraj Bistrice razriješene su nakon uvodnih pola sata igre. Do tada su izabranici Milije Savovića već vodili 2:0, zahvaljujući pogocima Strikovića i Krstovića.

Nastavak je otvoren pogotkom Vukovića u 53. minutu, čime je postavljen i konačan rezultat. Iako su Plavljani u drugom dijelu bili nešto ofanzivniji, nijesu do kraja mogli ni do počasnog pogotka.

Arsenal bolji od Jedinstva

Okršaj novih članova Prve CFL, Arsenala i Jedinstva, okončan je minimalnim trijumfom Tivćana – 1:0 (0:0).

Prvi dio utakmice u Kotoru nije donio naročito uzbudljiv fudbal. Nešto konkretniji bili su Bjelopoljci, koji su imali dvije izglednije šanse, no lopta nije završila u mreži.

Nije ni u nastavku bilo većih uzbuđenja sve do 68. minuta. Tada je Boris Došljak pogodio mrežu gostiju i, kako se ispostavilo, donio trijumf Tivćanima.

Rezultati:

Dečić – Iskra 3:0 (1:0)
(1:0 – Bećiraj 27’, 2:0 – Denković 57’, 3:0 – Stanišić 73’)

Rudar – Mornar 1:0 (0:0)
(1:0 – Živković 67’)

Sutjeska – Jezero 3:0 (2:0)
(1:0 – Striković 12’, 2:0 – Krstović 27’, 3:0 – Vuković 53’)

Petrovac – Budućnost 4:2 (1:1)
(0:1 – Mijović 2’, 1:1 – Faust 35’, 2:1 – Faust 64’, 3:1 – Mendi 65’, 4:1 – Mendi 77’, 4:2 – Milošević 89’)

Arsenal – Jedinstvo 1:0 (0:0)
(1:0 – Došljak 68’)

Tabela: Dečić 6, Petrovac 6, Sutjeska 4, Jezero 3, Arsenal 3, Rudar 3, Jedintvo 1, Budućnost 0, Mornar 0, Iskra 0.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve