Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Boško Radović: Čeka nas zahtjevan meč

Trening u MHP Areni bio je prvi za našu reprezentaciju u kompletnom sastavu, s obzirom da je Kendrik Peri stigao u Crnu Goru tek u ponedjeljak kasno uveče.

Crnogorski košarkaši, nakon što su sinoć doputovali u Njemačku, danas su odradili prvi trening u Ludvigsburgu.

Nakon tri dana mini priprema u Podgorici, naša reprezentacija obavila je trening u MHP Areni, gdje će sjutra veče (19.30h) gostovati Njemačkoj na startu novog ciklusa kvalifikacija za Eurobasket, čiji su domaćini 2025. godine Kipar, Letonija, Finska i Poljska.

Trening u MHP Areni bio je prvi za našu reprezentaciju u kompletnom sastavu, s obzirom da je Kendrik Peri stigao u Crnu Goru tek u ponedjeljak kasno uveče.

“Prvi put od 17.februara, kada smo počeli pripreme, odradili smo trening u kompletnom sastavu, jer kako su igrači završavali obaveze u svojim klubovima, tako da su se priključivali reprezentaciji. Do utakmice ćemo u Njemačkoj odraditi ukupno tri treninga i kroz ta tri treninga nastojaćemo da odradimo sve ono što smo zamislili pred prvi meč u kvalifikacijama”, kazao je Boško Radović, selektor Crne Gore.

Crna Gora je će vizu za kontinentalni šampionat tražiti u grupi gdje su osim Njemačke još selekcije Švedske i Bugarske.

Svaka pobjeda biće važna, jer tri selekcije iz grupe izboriće odlazak na šampionat Evrope naredne godine.

Iako mnogi šansu naše reprezentacije vide u prvom meču u Podgorici (protiv Švedske – 25.februara), selektor naše selekcije bio je kristalno jasan.

“Maksimalan fokus sada je na prvi meč, odnosno na Njemačku. Čeka nas ozbiljan protivnik, iako nijesu možda u najboljem sastavu. Međutim, to je selekcija koja ima veliku bazu kvalitetnih igrača, imaju mnogo igrača koji igraju Evroligu i njemačku ligu, u Bajernu, Albi, koji godinama igraju na visokom nivou. Svjesni smo da nas čeka jedna ozbiljna agresivna ekipa u oba pravca i u napadu i odbrani. Upravo zbog toga moramo puno da radimo da bi bili u utakmici 40 minuta protiv takve ekipe”.

Njemačka će prvi put nakon osvajanja Mundobasketa igrati pred svojom publikom. MHP Arena je rasprodata, pa se očekuje istinski spektakl, jer će navijači Njemačke željeti da pozdravi svjetske šampione. U takvom ambijentu Crna Gora će tražiti šansu da napravi senzaciju.

“Uvijek kada igramo u gostima mi smo dio nekog spektakla, jer često igramo pred punim salama. Pokazali smo u prethodnim ciklusima da nijesmo domaćinska ekipa, da smo tim koji zna da ostvari velike pobjede u gostima. Znamo da nas čeka puna sala, ali iskren da budem i meni i igračima to više odgovara da je košarkaški ambijent i da u takvom ambijentu pružimo dobru partiju”, podvukao je Radović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve