Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojović pred Rudar: Nemamo pravo na kiks

Utakmica Budućnost – Rudar se igra sjutra (nedjelja, 8. oktobar) u 17.30 sati pod Goricom

Budućnost u okviru 12. kola domaćeg šampionata, dočekuje Rudar pod Goricom – utakmica (nedjelja, 8. oktobar, 17.30 sati) zatvara posljednju rundu pred oktobarsku pauzu, igra se pred publikom, a direktan prenos je obezbijeđen na TV Arena sport 7.

“Plavi” imaju imperativ trijumf nakon dva loša rezultata u nizu (remi, pa poraz), o čemu je pričao i šef stručnog štaba Mladen Milinković nakon poraza u derbiju sa Dečićem prethodnog vikenda.

“Sve osim pobjede, bio bi neuspjeh za nas. Jednostavno, kod kuće nemamo pravo na kiks nakon što smo “prosuli” neke bodove u prethodnom periodu”, rekao je krilni napadač Podgoričana Ivan Bojović za sajt kluba, koji će konkurisati za sastav nakon što je zaliječio povredu.

Milinković je podvukao kako nije zadovoljan učinjenim nakon septembarske pauze (pobjeda, dva remija i poraz) i da se pred odlazak na oktobarsku mora upisati – pobjeda.

Svlačionica to zna, a 22-godišnji plavo – bijeli broj 77 zna da “rudari” mogu da budu izuzetno opasni…

“Rudar je mlada ekipa željna dokazivanja”, priča eks igrač Pljevljaka, pa se nadovezuje…

“Sastav je dosta promijenjen u odnosu na prošlu godinu. Siguran sam da će Rudar igrati bez pritiska svjestan da nema šta da izgubi pod Goricom, a da može mnogo da dobije. Govorim to iz iskustva, kada je tako ekipa često bude raspoložena i razigrana, a Rudar ima talentovane pojedince koji svakoj ekipi u ligi mogu da naprave dosta problema”, jasan je Bojović.

“Međutim, mislim da imamo kvalitet više. Moramo da pokažemo karakter i da budemo željni i gladni pobjede od prvog minuta utakmice”.

Budućnost je u nekada velikom derbiju domaćeg fudbala dočekala Rudar pod Goricom 34 puta (20 pobjeda, sedam remija, sedam poraza), na posljednjih šest međusobnih susreta je upisala pet pobjeda i jedan remi, vezala 13 pobjeda kod kuće zaredom, dok na 17 mečeva na podgoričkoj arena ne zna za poraz (15 pobjeda, dva remija) računajući i prvenstvo i Kup.

A u novi okršaj sa bivšim prvakom države, aktuelni šampion i najtrofejniji klub u zemlji će ući u “boljem raspoloženju” – van stroja će biti “samo” Vladan Adžić i Tonći Mujan.

“Povreda je konačno iza mene, spreman sam da dam svoj doprinos da dođemo do tri boda. Stvarno je nebitno igrao pet, deset ili 90 minuta, važno je da pobijedimo”, rekao je Bojović koji se povrijedio na mini pripremama u Beogradu, taman kada je ulazio u formu…

“Povrijedio sam se u najgorem momentu za mene jer sam dobro radio i ulazio u formu, ali to je fudbal. Nema vraćanja na staro, sada sam zdrav i želim da zavrijedim svoje mjesto u timu. Kao što nema vraćanja ni na rezultate koje smo napravili u prethodnom periodu. Bitno je samo ono što slijedi”.

Ivan Bojović se nakon dvije i po godine vratio u Budućnost, period adaptacije mu nije bio potreban, jer je prošao mlađe kategorije podgoričkog kluba, igrao za prvi tim…

“Zadovoljan sam što sam ponovo kod kuće. Svi znamo šta Budućnost znači za naš fudbal – da je to najveći klub, da se igrač tu osjeća najljepše i da ima najbolje uslove za rad. To sa sobom nosi velika očekivanja, jer Budućnost zahtjeva trofeje. Imamo priliku da osvojimo titulu i Kup, ali sezona je tek počela i idemo polako. Kao što sam rekao, bitno je samo ono što slijedi”.

Dakle, utakmica Budućnost – Rudar se igra sjutra (nedjelja, 8. oktobar) u 17.30 sati pod Goricom, a ulaznice za taj meč po cijeli od tri eura će se prodavati na biletarnici na zapadnoj strani Gradskog stadiona od 15.30 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve