Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogavac iz žarišta korone u Francuskoj: Ne radi ništa osim marketa i apoteka, ali nema panike

Košarka je i u ovoj situaciji “jedan obrok” u kući Bogavca. Višak vremena, Nebojša provodi i za stručno usavršavanje i analizu najnovijih košarkaških trendova. Razmišlja o protekloj sezoni u Strazburu

Proslavljeni košarkaški internacionalac Nebojša Bogavac i član one prve reprezentacije Crne Gore iz 2007. i 2008. godine, nalazi se u Francuskoj tokom pandemije koronavirusa.

Bogavac, Foto: FIBA

“Situacija se promijenila u posljednjih deset dana. Korona virus se proširio cijelom Francuskom, a naša regija u kojoj je Strazbur je jedna od najugroženijih. Grad je uglavnom pust i prazan. Sve je zatvoreno, ništa ne radi osim supermarketa i apoteka. Ne osjeća se panika, ali ima neizvjesnosti i brige”, priča Nebojša Bogavac iz stana u Strazburu za Arenu.

Ponekad stvari koje se neplanirano dese u životu, donesu ono što nikakav dobri plan nije mogao da omogući. Petočlana porodica Bogavac je zajedno, u kontinuitetu, danima. Privilegija koju je omogućila nevolja zvana korona virus.

“Ove dane provodimo u karantinu, u svom stanu. Poštujemo pravila, navikavamo se, organizujemo se. Svaki dan imamo na raspolaganju sat vremena za sportske aktivnosti. Možemo da se udaljimo jedan kilometer od mjesta boravka, odnosno stana u kojem živimo. Na “liniji” sam sa mojima u Mojkovcu, sa ostalim prijateljima u Crnoj Gori i regionu. Svi su dobro, hrabrimo jedni druge, razmjenjujemo ideje”, iskreno će Nebojša.

Košarka je i u ovoj situaciji “jedan obrok” u kući Bogavca. Višak vremena, Nebojša provodi i za stručno usavršavanje i analizu najnovijih košarkaških trendova. Razmišlja o protekloj sezoni u Strazburu.

“Ove sezone smo imali dosta uspona i padova, tako da moramo konstatovati da baš nije bila na očekivanom nivou. U Francuskoj su sve lige završene koje organizuje Federacija. Do 15. aprila čekamo odgovor da li će biti nastavljena Prva košarkaška liga Francuske. Ili u kakvom će takmičarskom i rezultatskom statusu biti prekinuta, odnosno kako će se vrednovati sadašnji poredak na tabeli. Moja je procjena da će se sezona teško nastaviti.”

Životni i košarkaški put Nebojše Bogavca je posebna staza. Korak za onoga koji je odabrao upornost, hrabrost, volju. Korak za onoga koji je uvijek znao kako će izgledati taj prolazak kroz cilj. Tako je i u ovoj situaciji ozbijan, odgovoran, organizovan. Sa vizijom ali i iskrenim priznanjem.

“Evo, da se “upoznam” sa mlađim sinom Lazarom.”

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve