Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Blažić zadovoljan: Veliki uspjeh, bićemo bolji protiv Lokomotive

Samo na prvi utisak moglo bi se reći da najstariji i najiskusniji prvotimac Iskre golman Srđan Blažić nije imao mnogo posla među stativama u ovom susretu. Međutim, ono što je u nekoliko navrata Blažić pretrpio od veoma grubih napadača domaćina u svom šesnaestercu gdje je bio apsolutni gospodar dovoljno govori o njegovom profesionalizmu da i pored povrede koljena izdrži do kraja teret obaveza i kada je bilo najpotrebnije odbrani jedan jedanaesterac

Da nije lako opravdati ulogu favorita protiv nekog protivnika pa makar se radilo i o ekipi sa amaterskim predznakom potvrdila je utakmica Santa Koloma – Iskra u pretkolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Blažić, Foto: Pobjeda.me

Ipak, kada se debi na međunarodnoj sceni okonča ,,hepiendom“ sve se sporedno zaboravlja, a u sjećanju ostaju lijepe uspomene sa fudbalske avanture u Andori i slavlja nakon plasmana u drugi krug ovog takmičenja, ostvarenog penal ruletom.

Samo na prvi utisak moglo bi se reći da najstariji i najiskusniji prvotimac Iskre golman Srđan Blažić nije imao mnogo posla među stativama u ovom susretu.

Međutim, ono što je u nekoliko navrata Blažić pretrpio od veoma grubih napadača domaćina u svom šesnaestercu gdje je bio apsolutni gospodar dovoljno govori o njegovom profesionalizmu da i pored povrede koljena izdrži do kraja teret obaveza i kada je bilo najpotrebnije odbrani jedan jedanaesterac.

Njegovom zadovoljstvu nije bilo kraja i priznao nam je da ovu odbranu stavlja u vrh najdražih tokom bogate karijere na domaćoj i internacionalnoj fudbalskoj pozornici.

“Nijesmo očekivali, ali se ispostavilo da će to biti izuzetno teška utakmica sa rezultatskom neizvjesnošću. Protivnik se od prvog minuta opredijelio za neuobičajenu taktiku sa oštrom kontakt igrom i na apsolutnu defanzivu. To svakako iziskuje dodatne napore kao što je čest slučaj na međunarodnoj sceni gdje svako i na bilo koji način traži šansu za plasman u naredni krug takmičenja. Takođe, mi smo bili pod određenim psihološkim pritiskom, ne samo zbog činjenice da su bili odsutni neki saigrači planirani za prvu postavu, nego i neizvjesnosti oko rezultata na ponovljenim testovima na korona virus. Tačnije, imali smo veliku odgovornost da se i pored tih pehova predstavimo u najboljem izdanju. I sve se odvijalo po planu o čemu svjedoči statistika po pitanju posjeda lopte i terenske inicijative naročito u drugom poluvremenu. Ali u ključnim situacijama, nažalost nijesmo, bili na visini zadatka, pa je izostala konkretna realizacija i u regularnom toku i u produžecima. Moram priznati da je moj kolega na drugoj strani najzaslužniji za postignuti rezultat Santa Kolome”, objektivan je Blažić.

On ističe da je sve dobro kad se dobro završi.

“U ovakvim utakmicama u kojima nema popravnog ljepota igre je u drugom planu i u ovom trenutku je najbitniji plasman u naredno kolo. Ovo je veliki uspjeh, ne samo za klub, nego i Danilovgrad i uopšte Crnu Goru”, dodao je Blažić, uvjeren da će se protiv Lokomotive iz Plovdiva narednog četvrtka njegova ekipa pokazati u pravom svjetlu.

Prije parade povrijeđenog Blažića za četvrti pogodak sa kreča postarao se kapiten Miloš Drinčić koji je komandovao zadnjom linijom ,,crveno-bijelih“.

“Dalo se primijetiti da smo malo bojažljivo ušli u meč uglavnom zbog važnosti utakmice, a što je i normalno kada se radi o Evropskom debiju. Ipak, vjerovali smo u konačan uspjeh, pa i u momentu kada su penali odlučivali o krajnjem ishodu. Nažalost, nijesmo bili kompletni, ali na sreću našu ekipu krasi požrtvovanost i zdrava konkurencija na svakoj poziciji, tako da se ne postavlja pitanje ko će istrčati na teren od prvog minuta ili sa klupe”, rekao je vođa danilovgradskog prvoligaša, ističući da nije lako odigrati tri važne utakmice za sedam dana.

Za njega i ostale saigrače praktično da i nema odmora jer će Iskra već u nedjelju veče odmjeriti snage sa Dečićem u drugom prvenstvenom kolu.

“Idemo dalje. Pred nama je još jedno iskušenje, vrlo neugodna ekipa iz Tuzi koja je već na startu pokazala da ima odlično ukomponovani sastav spreman da pomrsi račune i pretendentima na titulu. Na nama je da ovjerimo prethodne rezultate i nastavimo u pobjedničkom ritmu”, naglasio je jedan od najboljih pojedinaca iz susreta sa Santa Kolomom.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve