Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Biciklizam: Momir Bulatović osvojio četvrti Uspon na Orijen

Ovogodišnje izdanje biciklističke trke Uspon na Orjen okupilo je 33 takmičara iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i SAD

Pobjednik tradicionalne biciklističke četvrte trke Uspon na Orjen 2019 je prošlogodišnji šampion, takmičar bjelopoljskog BK Ciklomont, Momir Bulatović. On je stazu dugu 15,7 km, sa visinskom razlikom od 1077 metara, prešao za 54 minuta i 17 sekundi, ponovivši prošlogodišnji uspjeh i drugom pobjedom postao “nekrunisani kralj Orjena”, kazali su organizatori iz Triatlon kluba X Herceg Novi.

Foto: Radiojadran.com

Odličan rezultat 55:36 postigao je drugoplasirani učesnik, Cetinjanin Ivan Gardašević član BK Njegoš sa Cetinja, dok je trećeplasirani Bobo Miljanić iz BK Džada stazu presao za 58:04.

U MTB kategoriji prvo mjesto zauzeo je Petar Spasić iz BK Mostar 1:04:08, drugi je bio Slaviša Barać BK Njegoš 1:08:17, a treći

Foto: Radiojadran.com

Kako istiću iz TKX, dosta dobrih rezultata bilo je u obje kategorije – cestovna i MTB.

Ovogodišnji Uspon okupio je mali broj dama. U cestovnoj kategoriji trijumfovala je Jelena Tomašević iz TKXHN, koja je stazu prešla za 1 sat, 10 minuta i 4 sekunce. Iza nje stigla je članica TK Podgorica, Žana Pavićević 1:18:29. U MTB kategoriji oveo godine nije bilo takmičarki.

Na kraju trke najboljima u kategorijama uručene su medalje, a organizovan je i ručak za sve učesnike.

Medalja je uručena i najstarijem takmičaru – predsjedniku BK Leotar Trebinje, Blagoju Rosandiću zvanom Rossi, koji je na trku došao rano ujutru iz Trebinja biciklom.

“Kao i svake godine domaćin je bio Restoran Karakas Kameno i Goran Stanovčić. Bogata trpeza je okrijepila sve takmičare. Vrijeme je bilo, slobodno možemo reći, idealno i kiša je dozvolila da se trka održi bezbjedno”, ističu iz TKXHN.

Foto: Radiojadran.com

Ovogodišnje izdanje biciklističke trke Uspon na Orjen okupilo je 33 takmičara iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i SAD.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve