Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Bez obzira na ishod majstorica u Madridu biće istorijska u Evroligi

Ukoliko pobijedi Real Madrid, prvi put će se u istoriji Evrolige dogoditi da jedan klub preokrene od 0:2 do 3:2 i plasira se na finalni turnir.

Samo dva minuta prije kraja druge utakmice ništa nije ličilo na dramatiku koja je obilježila mečeve Reala iz Madrida i Partizana i sve je mirisalo na glatku i ubjedljivu pobjedu gostiju iz Beograda, koji su imali 15 poena prednosti, loptu, viziranih 2:0 i prednost domaćeg terena u naredna dva meča…

I onda bum, tuča na 100 sekundi prije kraja, kazne, potpuni haos i brejk u Beogradu. Potom između dva beogradska meča ubistva u OŠ “Vladislav Ribnikar” koje je ostavilo bez teksta sve u svijetu, šokiralo i igrače i navijače, pa četvrta utakmica više nije imala smisla, bila je teret, bila je muka koja je morala da se odradi. Real je igrao hladnije glave, što je i normalno, i obezbjedio majstoricu u Madridu.

A ona će po svemu opet biti istorijska, bez obzira na njen konačan ishod i ime učesnika finalnog turnira u Kaunasu.

Naime, ukoliko pobijedi Real Madrid, prvi put će se u istoriji Evrolige dogoditi da jedan klub preokrene od 0:2 do 3:2 i plasira se na finalni turnir. S druge strane ako pobijedi Partizan prvi put će se desiti da jedan klub ode na završni turnir pobjedom u gostima. Prvi put će se dogoditi i da jedan klub ostvari sve tri pobjede na gostujućem terenu, a par Real – Partizan bio bi istorijski izbog činjenice da su svih pet utakmica dobili gosti.

Partizan je sinoćporažen na svom parketu, ali je odmah nakon utakmice među saigrače došao Kevin Panter, koji ih je okupio oko sebe, ohrabrio, tražio da podignu glave i da u srijedu 10.maja zajedno preko Madrida krenuu pohod na Kaunas.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve