Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Barović: Zlata vrijedna pobjeda protiv Valensije, sa Mornarom neće biti lako

Već u nedjelju je na programu crnogorski derbi – Budućnost dočekuje Mornar (17 sati) koji je i dalje bez pobjede u regionalnom takmičenju

Košarkaši Budućnost Volija su sinoć napravili podvig, savladali su u “Morači” Valensiju (71:70) za drugu pobjedu u sezoni u Evrokupu.

“Plavi” su na startu takmičenja bili bolji od Ulma u Njemačkoj…

“Ostvarili smo pobjedu protiv nevjerovatno jakog protivnika, koji ima fenomenalne rezultate na evropskoj sceni u prethodnih nekoliko godina. Ključ uspjeha je bila odbrana, ogromna energija koju smo uložili, kao i vjera da možemo do pobjede”, kaže centar Filip Barović.

“Valensija je tokom meča imala prednost u rukama, odbijala je naše pokušaje da stignemo do preokreta, a imali smo i problema sa realizacijom. Međutim, pomenutom odbranom smo držali meč u egalu. Sve se poklopilo u poslednjoj četvrtini kada je odbrana i dalje bila na jako visokom nivou, a iz pomenute odbrane stiglo je i neophodno samopouzdanje za igru u napadu. Pronašli smo ključ za defanzivnu postavku Valensije, stigli do triler završnice, a zatim poenima Džastina Kobsa i do zlata vrijedne pobjede”, istakao je iskusni centar.

Već u nedjelju je na programu crnogorski derbi – Budućnost dočekuje Mornar (17 sati) koji je i dalje bez pobjede u regionalnom takmičenju.

“Idemo korak po korak od početka sezone, a probleme sa kojima se suočavamo rješavamo u hodu. Sada je najvažnije da se malo osvježimo poslije ogromne energetske i fizičke potrošnje protiv Valensije, jer nas očekuje izuzetno težak posao protiv Mornara. Svi koji misle da će meč koji slijedi biti lak, jer Barani nemaju pobjedu u dosadašnjem dijelu sezone kada je ABA liga u pitanju, mnogo griješe. Svjesni smo da nas očekuje nova borba do posljednjih atoma snage, svjesni smo da ćemo morati da se borimo za svaku loptu”, zaključio je Barović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve