Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Barović: Kvalitetniji smo, možemo seriju da završimo u dva meča

Za razliku od eventualnog rivala u polufinalu (Partizana), koji odmara u ovoj fazi takmičenja, Budućnost će igrati četvrtfinalne mečeve

Pobjeda u Splitu, kojom su završili ligaški dio ABA lige, stavljena je ad akta. Košarkaši Budućnost Volija su odmah počeli da se spremaju za najvažniji dio sezone, plej-of regionalnog takmičenja i mečeve sa FMP-om u četvrtfinalu.

Podgoričani su 8. aprila u gostima savladali ,,limenke“ 79:77, košem Džastina Kobsa uz zvuk sirene, iako su ,,plavi“ šest i po minuta prije kraja vodili 73:60. FMP je i proteklog vikenda namučio još jednog favorita, Cedevita Olimpiju od koje je izgubio 77:75, poenima sa penala Zaka Ogasta tri sekunde prije kraja…

– Očekuje nas teška serija, to je sigurno. FMP čitavu sezonu igra dobro, znali su da ostvare neke velike pobjede, a nas su namučili i u Podgorici i Beogradu. Ali mi računamo da smo kvalitetniji tim, da ćemo opravdati ulogu favorita i proći u polufinale – kaže za Pobjedu centar ,,plavih“ Filip Barović, koji je protiv Splita odigrao najbolji meč sezone u ABA ligi, sa 12 poena (šut iz igre 6-5), pet skokova i dvije asistencije.

Nije nevažno da li će serija sa FMP-om (prvi meč je u subotu u ,,Morači“) biti završena u dva ili tri meča.

– Smatramo da smo kvalitetnija ekipa i da to možemo da završimo sa 2:0 – dodaje Barović.

Budućnost je ligaški dio sezone završila na trećem mjestu sa 19 pobjeda i sedam poraza, iza Crvene zvezde i Partizana, a ispred Cedevita Olimpije, zahvaljujući pobjedama u dva međusobna meča. Podgoričani su imali dosta uspona i padova, uzrokovanih povredama i bolestima igrača (počev od Danila Nikolića u pripremnom periodu, zaključno sa posljednjom teškom povredom Vilija Rida), promjenama u rosteru (odlazak Džejkoba Vajlija, dolazak Donatasa Tarolisa i Kendrika Perija), ali i nedovoljnom energijom i koncentracijom u nekim mečevima. ,,Plavi“ su po dva puta izgubili od Crvene zvezde i Partizana, ali su porazi od Mege i Zadra u gostima, te SC Derbija u podgoričkom derbiju, ipak, bili neočekivani.

– Sigurno je da je moglo bolje, ali to nije nerealna slika, s obzirom na to koliko smo problema imali od priprema pa do danas, gdje muku mučimo, gdje imamo dosta rovitih igrača, koji igraju preko bola i pod injekcijama. I sastav se mijenjao tokom sezone, igrači su se povređivali i odlazili, neki nam i dolazili u toku sezone. Teško je u takvoj situaciji da se ostvari neki bolji rezultat. Međutim, bilo je nekih neplaniranih poraza, koje smo mogli da izbjegnemo – priznaje Barović.

Za razliku od eventualnog rivala u polufinalu (Partizana), koji odmara u ovoj fazi takmičenja, Budućnost će igrati četvrtfinalne mečeve.

– Obje varijante imaju prednosti i mana. S obzirom na situaciju u kakvoj se nalazimo, da smo pred Zvezdu imali sedam-osam igrača na treningu, sigurno je da bi nam prijalo da smo odmarali u ovoj fazi. A onda, sa druge strane, kada se pogleda neka takmičarska košarka, možda je bolje u polufinale ući iz nekog kontinuiteta nego kada se pauzira i čeka utakmica. Ako budemo zdravi, može nam biti prednost što igramo četvrtfinale sa FMP-om – zaključio je Barović.

Poraz od Andore je zaboravljen

Budućnost Voli je evropsku avanturu završila u Andori, u osmini finala Evrokupa, iako je tokom prve polovine takmičenja u grupnoj fazi izgledalo da Podgoričani mogu barem do četvrtfinala. Kao što su i u meču sa Andorom imali šansu da se plasiraju među osam najboljih u takmičenju.

– Mislim da nas je to prošlo, da se poraz od Andore osjetio malo na meču u Splitu. Mi smo dosta iskusna ekipa, i od početka znamo da je ABA liga glavni cilj. Znamo da se prebacimo, da taj poraz zaboravimo i nastavimo dalje – rekao je Filip Barović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve