Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Barjaktarović o lavicama: Igraju hrabro, borbeno i slobodno, fali malo discipline

Naša proslavljena golmanka, koja radi kao trener u mlađim kategorijama Budućnosti, vidi dobre stvari u igri našeg tima

Sonja Barjaktarović pohvalila je borbenost ”lavica” na EP.

Naša proslavljena golmanka, koja radi kao trener u mlađim kategorijama Budućnosti, vidi dobre stvari u igri našeg tima.

– Igraju hrabro, borbenost je na nivou, vidi se sloboda, ali fali malo discipline. Nemaju pritisak osvajanja i, zaista, lijepo igraju. Kako prvenstvo odmiče sve su bolje. U prvoj utakmici sa Francuskom i u posljednjoj protiv Rusije bile su na odličnom nivou, iako je bilo padova i praznog hoda. Mislim da su osjetile da mogu i da sa više samopouzdanja čekaju posljednja dva meča u Danskoj.

Za Đurđinu Jauković kaže da je konkretnija u napadu, ali i da se puno troši u odbrani.

– Đina ide lijepo, slobodno na gol, ne plaši se, ali se troši u defanzivi. Jelena Despotović je lijepo odigrala sa Rusijom, a krila su standardno dobra. Ne mogu ni one same da dobijaju utakmice. Golmani, što raduje, iz meča u meč su sve bolji.

Vidi Sonja i šansu za mlade igračice da kroz jake mečeve velikog takmičenja dođu do potrebnog iskustva za budućnost.

– Drago mi je što mlade dobijaju šansu, poput golmanke Anastasije Babović. Suština je da djevojke, koje za neku godinu treba da nam donesu medalju, igraju ovakva takmičenja. Samopouzdanje se stiče igrajući sa ovakvim rivalima, a primjetila sam da imaju i slobodu.

Napomenula je Sonja koliko fale Milena Raičević, Marina Rajčić, Tatjana Brnović i Katarina Bulatović koja se oprostila od rukometa.

Zanimalo nas je kako vidi Itanu Grbić na srednjem beku?

– Itana je bila krilo, nezgodno je kada se sa jedne pređe na drugu poziciju. Ona je prepametna, vidi igru, fali joj malo šuta sa devet metara. Drugačija je igra kada se protivnik plaši i organizatora i šutera. Jeca je igrala i desnog beka, bila je dobra.

Pivoti mogu još više da se koriste u napadu. Ima prostora da se iskažu i u ovom segmentu igre.

– Odbrana bolja, treba malo više da se uigraju.

Za nekadašnju reprezentativku Crne Gore najprijatnije iznenađenje EP je Hrvatska.

– Malo koga znam iz ove reprezentacije, ali su puni samopouzdanja i igraju lijep rukomet. Srbija je počela dobro, ali je ispala. Norveška ruši sve pred sobom, Francuska je sve bolja, poput Rusije. Španija igra sa puno oscilacija. Mada, ako izuzmem Norvešku, niko nema konstantnu igru.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve