Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Barani i uz probleme nastavili da pobjeđuju: Pobjeda nad Megom putokaz za Ulm

Sve što su košarkaši Mornara učinili u trijumfu nad Megom u petom kolu ABA lige, je za ponos tima i kluba. Ovakva pobjeda oslabljenog tima protiv izuzetno kvalitetnog rivala, je najljepša posveta uspomeni na preminulog klupskog ekonoma Luku Macanovića

Mornar može da stiže do vođstva i onda kad nije napadački inspirisan, to što je Mega svedena samo na osam poena u ključnoj trećoj četvrtini, u pobjedi Barana 80:73 u subotu, je važna lekcija za tim Mihaila Pavićevića. Sada znaju, kako dobru odbranu mogu da igraju.

Pavićević, Foto: Pobjeda.me

Sve što su košarkaši Mornara učinili u trijumfu nad Megom u petom kolu ABA lige, je za ponos tima i kluba. Ovakva pobjeda oslabljenog tima protiv izuzetno kvalitetnog rivala, je najljepša posveta uspomeni na preminulog klupskog ekonoma Luku Macanovića.

“Početak treće dionice bio je preloman. Odbrambeno, ušli smo u drugo poluvrijeme izuzetno fokusirani. Znali smo što treba da branimo i koga treba da branimo. Rezultat takve igre u odbrani bili su i laki poeni u napadu”, kazao je trener Mihailo Pavićević.

Keni Gejbrijel meč je završio sa 24 poena, bivši evroligaški krilni centar je četiri trojke ubacio u posljednjoj dionici.

Ukupno trojke je šutirao 10-7, imao i tri skoka i bio sveukupno igrač utakmice sa 24 indeksna poena.

“Kada se neko raspuca kao što se Gejbrijel raspucao, onda nas je zaista teško braniti. Ipak, moram da pohvalim zaista sve igrače koji su nastupili, i one na klupi koji su bili važni za atmosferu. A pogotovo naše bekove, koji su protiv Mege, sa upotrebljivim loptama, razigrali one raspoložene poput Gejbrijela.To je ono što nas čini pravom ekipom, kad nekog ide hajde da igramo za njega. Nije bilo sebičnosti u igri i to me izuzetno raduje”, dodao je Pavićević.

Jasno je na koga je Pavićević “ciljao” kada su bekovi u pitanju prethodno javno kritikovanog Ajzeu Vajtheda. Bivši NBA bek-šuter se odlično snašao kao plejmejker, pored 17 poena imao je i osam asistencija uz ukradenu loptu.

Za Mornar, nakon duela sa Ulmom u utorak u Evrokupu, slijedi nešto lakši raspored mečeva. Uskoro sa oporavljenima Nidamom, Bjelicom i Lazićem u sastavu, koji u periodu od dvije sedmice nijesu mogli da treniraju…

2Nadam se da ćemo se što prije oporaviti iz kompletne situacije. Ogromna je potrošnja, mala rotacija, a bitan meč u utorak… Sjećanja su teška, sve i da imamo vremena, sada ne bi slavili. U utorak protiv Ulma je mnogo bitan meč, pobjeda bi nam gotovo sigurno zagarantovala drugi krug”, dodao je Pavićević.

Važnost meča sa Ulmom je jasna, a za Barane bi bilo od neprocjenjive važnosti da ovako oslabljen tim u “Topolici” ostvari i treću uzastopnu pobjedu. Za rasterećeniji pristup i mirniji period, pogotovo u ritmu mečeva regionalnog takmičenja…

“Moramo stisnuti zube, da u ovom periodu kada još nijesmo kompletni, odigramo što bolje i ostvarimo što bolje rezultate”, zaključio je Pavićević.

Mornar će duel sa Ulmom, u borbi za četvrtu evropsku pobjedu sezone, u šestom kolu grupe B Evrokupa, odigrati u utorak od 18.45 časova.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve