Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Azerbejdžan rival: Sokoli jure 3 od 3 u Ligi nacija

Uefino najmlađe takmičenje nakon dvije godine vraća se u naš glavni grad, a prva tri boda od željenih šest “sokolovi” će juriti danas. U trećem kolu Lige C Crna Gora dočekuje Azerbejdžan, meč na praznoj areni pod Goricom počinje u 15 sati

Dvije pobjede u gostima na startu Lige nacije probudile su snove o Ligi B ovog takmičenja sa nova dva trijumfa vrata višeg ranga bila bi praktično odškrinuta.

Hadžibegić, Foto: FSCG

Uefino najmlađe takmičenje nakon dvije godine vraća se u naš glavni grad, a prva tri boda od željenih šest “sokolovi” će juriti danas. U trećem kolu Lige C Crna Gora dočekuje Azerbejdžan, meč na praznoj areni pod Goricom počinje u 15 sati.

Zbog učinka tokom premijerne dvije runde “sokolovi” su blagi favoriti u ovom meču, ali…

“Pristupamo ovoj utakmici kao da igramo sa šampionom svijeta”, nema dilemu selektor Faruk Hadžibegić. “Azerbejdžan zaslužuje poštovanje, a mi ćemo sve uraditi da ga pobijedimo.”

Prednost nije velika

Pobjede nad Kiprom i Luksemburgom na otvaranju takmičenja mnogo znače pred nastavak avantura u Ligi nacija, ali “sokolovi” i njihov selektor dobro znaju da još ništa obezbijedili nijesu.

“Koliko god izgleda da je šest bodova odličan rezultat, nije to neka ogromna prednost da bismo sad igrali kolo i skakali od sreće”, slikovito je objasnio Hadžibegić.

“Ako izgubimo, može da se desi da tri reprezentacije imaju po šest bodova.”

Zbog svega stručnjak iz Bosne i Hercegovine do kraja očekuje ozbiljnost od svojih momaka.

“Naravno, da sam zadovoljan dosadašnjim učinkom, ali sve dok matematički ne obezbijedimo prvo mjesto neću promijeniti ploču od igrača tražim maksimalnu koncentraciju.”

Savić i teren (ni)jesu problem

Dvije brige i prije početka utakmice ima Hadžibegić. Prva je Stefan Savić, jer štoper Atletiko Madrida zbog žutih kartona nije u kombinaciji za okršaj sa Azerima.

“Njegov izostanak je veliki hendikep, ali znači nam što je tu sa ekipom. Ima autoritet, liderske sposobnosti, znači mnogo timu iako nije na terenu. Nije nam prvi put da smo oslabljeni, a nadam se da se na terenu neće osjetiti njegovo odsustvo”, istakao je Hadžibegić.

Druga briga je teren pod Goricom, koji je nakon meča sa Letonijom u srijedu izgledao poput oranice.

“Ljudi koji su zaduženi za teren počeli su da ga sređuju odmah poslije meča sa Letonijom. Mislim da će izgledati najbolje što može u ovom momentu. Kako bude nama, biće i protivniku”, zaključio je selektor Crne Gore.

Crna Gora protiv Azerbejdžana “sokolovi” žele pravu potvrdu za sjajan start u Ligi nacija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve