Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Atletika: Sve spremno za održavanje najstarije sportske manifestacije u glavnom gradu

Najstarija sportska manifestacija u Crnoj Gori 62. atletska ulična trka Trofej Podgorice ''Memorijal Veliša Mugoša'', održaće se sa početkom u 12 časova

Pripreme za organizaciju tradicionalne atletske trke povodom 19. decembra Dana oslobođenja Podgorice, uspješno su završene, tako da je danas sve spremno za atletski spektakl.

Najstarija sportska manifestacija u Crnoj Gori 62. atletska ulična trka Trofej Podgorice ”Memorijal Veliša Mugoša”, održaće se sa početkom u 12 časova.

Baš kao što je ove godine i maraton imao drugačiji izgled, jer se trčalo drugom stazom, tako će i ova trka biti na drugoj stazi održaće se sa startom i ciljem na brdu Gorica, a atletičari će trčati kružnom stazom oko Spomenika partizanu borcu na Gorici, gdje je dužina jednog kruga 600 metara.

Ova tradicionalna manifestacija planirana je da se održi za najbolje atletičare Crne Gore u skladu sa procedurama za organizovanje sportskih manifestacija i sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i Ministarstva zdravlja uz poštovanje svih propisanih mjera bez prisustva publike.

Ukupno je planirano da se održi osam trka od najmlađih, koji će učestvovati u trkama pionirki i pionira na 600 metara, juniora 1.500 metara, juniorki na  hiljadu metara, seniorki na četiri hiljade metara i aktivnih atletičara seniora na pet hiljada metara “Memorijal Veliša Mugoša”.

Učestvovaće i atletski veterani, rekreativci i studenti i pripadnici Vojske Crne Gore u trci na tri hiljade metara. Veterani će biti podijeljeni u tri grupe (do 50 godina, od 50 do 60 godina i preko 60 godina).

Tradicionalni pokrovitelj manifestacije je Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, a tehnički organizator ATK ”Podgorički maraton” uz podršku Atletskog saveza Crne Gore.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve