Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Atletika: Crnogorski bacači na pripremama u Baru

Furtula i Đurović se pripremaju za najznačajnija takmičenja u ovoj godini Olimpijske igre, ekipno prvenstvo Evrope i prvenstvo malih zemalja Evrope

Najbolji crnogorski bacači Danijel Furtula, crnogorski rekorder u bacanju diska i Tomaš Đurović, rekorder u bacanju kugle, već dvije nedjelje borave na pripremama u Baru.

Tim povodom crnogorske reprezentativce i članove AK Podgorica je obišlo rukovodstvo ASCG načelu sa predsjednikom Gojkom Banjevićem, direktorom Miloradom Vuletićem i sekretarom Milanom Madžgaljem.

Furtula i Đurović se pripremaju za najznačajnija takmičenja u ovoj godini Olimpijske igre, ekipno prvenstvo Evrope i prvenstvo malih zemalja Evrope.

Danijel Furtula je i prošle godine imao šansu da napravi normu za Olimpijske igre, a i ove godine ima izgledne šanse da sa ispunjenom normom u bacanju diska nastupi na Igrama u Tokiju, što bi svakako bio veliki uspjeh za crnogorsku atletiku.

Furtula je prošle godine na početku sezone bio blizu daljine koja je vodila u Tokio, ali zbog poznate zdravstvene situacije sa virusom, sva takmičenja su suspendovana, pa i Olimpijske igre.

Đurović trenira zajedno sa Furtulom i takođe se nalazi u zavidnoj formi. Tomaš predstavlja veliki potencijal crnogorske atletike u disciplini bacanje kugle. Ukoliko sve bude išlo u predviđenom pravcu, stiče se utisak da i Đurović može do olimpijske norme.

Rukovodstvo Saveza u razgovoru sa reprezentativcima Furtulom i Đurovićem, analiziralo je dosadašnji tok priprema, kao i način realizacije u narednom periodu. Sve će zavisiti od finansijskih sredstava kojih u ASCG trenutno nema.

– Planirano je da naši bacači provedu još neko vrijeme u Baru, a onda bi krajem marta trebalo da u Splitu počnu drugu fazu priprema. Plaćanje priprema svih naših potencijalnih olimpijaca su na odloženo, ali imamo obećanje iz Uprave za sport i mlade da će se dobiti neka privremena finansijska ”injekcija”, kojom bi se prevazišla ova neprijatna situacija i nastavili sa realizacijom svih zacrtanih aktivnosti, potvrdili su iz Atletskog saveza.

Takode, tokom obilaska atletskog stadina u Baru obavljen je i razgovor sa Amirom Papazijem crnogorskim rekorderom u bacanju koplja, kao i njegovim trenerom Zeljkom Cavarom. Čelnici ASCG su upoznati da pred Papazijem ove godine stoje veliki izazovi, jer je završio juniorski staž i kao mlađi senior (U23), juriće normu za prvenstvo Mediterana i Evropsko prvenstvo za mlađe seniore.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve