Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

“AS” TVRDI: Nadal mogao da igra Australijan open

Nadal je na društvenim mrežama saopštio da ima povredu mišića kuka i odmah se vratio sa svojim timom u Španiju.

Iako se dramatično povukao sa prvog Grend slema sezone španski “AS” tvrdi da je Rafael Nadal mogao da igra na Australijan openu.

Glamurozno najavljen povratak na teniske terene okončan je porazom u četvrtfinalu turnita u Brizbejnu i prije nego je počeo jedan od četiri najveća teniska turnira, a Nadal je prema pisanju španskog medija “utekao” sa scene.

Tensikim svijetom juče je odjeknula razočaravajuća vijest da Rafael Nadal ipak propušta prvi kalendarski Gren slem Australijan open.

Jedan od najboljih svjetskih tenisera svih vremena, vratio se nakon skoro godinu dana pauze na turnir u Brizbejnu, ali je tamo izgubio u četvrtfinalu od lolalnog tenisera Džordana Tompsona, nakon što nije iskoristio tri meč lopte.

Nakon tog meča oglasio se i Španac koji je kazao da ima povredu mišića kuka, te da se vratio sa svojim timom u Španiju.

Međutim španski “As” danas prenosi da povreda Nadala nije ozbiljne prirode.

“Nova povreda Nadala je daleko manje teška od prošle. Mikro povreda mišića kuka zahtjeva oporavak od nedjelju dana.

Međutim isti list napominje i da bi Nadala u Melburnu čekali mečevi od minimum tri seta, te da bi zbog toga mogao da pogorša svoje stanje.

Samim tim odustajanje od AO je više taktički manevar, kako bi se što bolje pripremio za svoj omiljeni GS turnir Rolan Garos.

Otvoreno provenstvo Francuske je osvajao rekordnih 14 puta, i nema sumnje da ako mora da odigra svoj “posljendji ples” da će to da bude na šljaci Pariza.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve