Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

ANDREJ ŽAKELJ: Pritisak mora da postoji

Budućnost Voli je ostala bez trenera nakon ostavke Petra Mijovića, koji je imao slabe rezultate u Evrokupu, a na užarenu klupu je doveden doskorašnji strateg SC Derbija.

Novi trener Budućnosti Andrej Žakelj imaće ispred sebe veoma težak zadatak da u narednom periodu povrati poljuljano samopouzdanje košarkašima šampiona Crne Gore, ali i da ostvari rezultate kakvi se od tima očekuju u nastavku sezone.

Budućnost Voli je ostala bez trenera nakon ostavke Petra Mijovića, koji je imao slabe rezultate u Evrokupu, a na užarenu klupu je doveden doskorašnji strateg SC Derbija.

“Moram da budem iskren, sve se to brzo desilo, tako da još sabiram utiske. Prvo, uzbuđen sam, jer sam dobio šansu da vodim tim velikog kluba kao što je Budućnost, koja ima veliku podršku navijača. Ja ću dati svoj maksimum, kao što sam radio u prethodnom klubu. Siguran sam da ćemo tako svi biti bolji, da će takvi biti i rezultati”, kazao je u intervjuu za klupski sajt novi trener Budućnosti Andrej Žakelj.

Koliko će Vam pomoći činjenica da ste već dvije ipo godine stanovnik Podgorice?

“Malo sam se navikao na Podgoricu, koja je već moj drugi dom. Poznato mi je kakav je pristup ovdje, kakav treba da bude, kakvo je ponašanje, mentalitet, zbog čega mi je sada lakše. Na početku sam, iskreno, imao malo problema oko toga, ali mislim da sam u ove dvije godine, više-manje, shvatio kako sve to ide. Poznajem tim Budućnosti, znam ljude koji rade uz tim, sve su to radni ljudi, pozitivni, i u tom smjeru moramo i da radimo.”

Da li osjećate pritisak obzirom da ste na kormilu ekipe koja ima veliki broj navijača?

“Postoji neki pritisak i mislim da treba da postoji. Budućnost je veliki klub, sa dugom istorijom i velikim uspjesima. Drago mi je što sam sada tu. Mislim da je taj pritisak pozitivan, mislim da trener i igrači samo tako mogu da napreduju, uz pritisak i neke zadatke. Taj pritisak treba samo okrenuti na pozitivno.”

Kakva je vaša vizija, kako promijeniti trenutnu situaciju, posebno kada su mečevi u gostima u pitanju?

“Mislim da tu postoji neka mala psihička barijera oko svega što se dešavalo. To moramo zajedno da riješimo, da nađemo način da pristup i energija budu bolji, da svako zna šta mora da radi, šta smije, a šta ne smije. Pričam o trenerima i igračima. Treba da stvorimo pozitivnu hemiju. To je neka vizija koju ja imam, normalno uz neke taktičke stvari za koje nema puno vremena. Ali, recimo, moramo da igramo brže i agresivnije. Normalno, lako je to reći, treba to prenijeti na teren, ali uradićemo sve da sa dobrim treningom sve izgleda kako treba.”

Šta navijači mogu očekivati od vas?

“Budućnost Voli je veliki klub sa odličnim navijačima, pratio sam ih na domaćim utakmicama, vidim da idu i na gostovanja, imam veliko poštovanje prema njima. Mogu da im obećam da ću dati svoj maksimum, kao što sam do sada radio, da kao tim budemo prepoznatljivi po borbenosti i energiji, po timskom duhu koji mora biti bolji. Drago mi je što navijači dolaze u tolikom broju, i siguran sam će, uz naš pravi pristup, i njih biti više, i da će nas i dalje podržavati.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve