Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Analitičari Arene iz malog kabineta Aleksandra Vučića

Nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore Nenad Jestrović nazvao je južnokorejskog reprezentativca i fudbalera Crvene zvezde Hvang In Boma imenom lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una.

Kakva televizija, takvi i analitičari, kakva vlast takva i televizija – stručni konsultanti Arenasporta blistali su sinoć tokom i nakon utakmice svojim komentarima viđenog na meču 4. kola Lige šampiona Crvena zvezda – Lajpcig 1:2.

Valjda što je predsjednik Srbije bio u loži stadiona “Rajko Mitić” i fudbalski stručnjaci imali su inspiraciju da na pravi način dočaraju dešavanja tokom utakmice, ali i stanje u Srbiji.

Tako je nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore Nenad Jestrović nazvao je južnokorejskog reprezentativca i fudbalera Crvene zvezde Hvang In Boma imenom lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una, valjda na taj način odajući priznanje i svom predsjedniku koji ima slične metode vladavine.

“Zvezda je dovela dva-tri igrača Šerifa, Kim Džong Una… Kako se zove”, krenuo je sa “analizom” Jestrović, da bi nakon što mu jedan od voditelja rekao pravo ime Zvezdinog veziste nastavio… “Hvanga… Malo smo tu poremetili hemiju…”

Čuo je Jestrović za uzora svog predsjednika Aleksandra Vučića, pa kad mu se već ukazala prilika, ko veli, što da ne podiđe obojici, može zatrebati…

Ništa manje inspirisan nije bio prisustvom predsjednika države na stadionu ni Ranko Stojić, stručni konsultatnt svih državnih medija naklonjenih vlasti, a ponajviše analitičar Arenasporta.

Stojić, za razliku od Jestrovića, ima dva grijeha na duši, koje mora da okalja, jer je branio za Partizan, a potom i Dinamo i omraženu reprezentaciju SFRJ, zato i ima obavezu više.

Crvena zvezda je izgubila od Lajpciga, ostala bez mogućnosti da prođe grupnu fazu Lige šampiona i uđe u osminu finala, iako je Zvezdan Terzić nešto slično obećao prije početka sezone, a tek treba da odigra još dvije utakmice.

Terzić je zajedno sa svojim guruom doveo desetak promašenih pojačanja, a klub sa više od 15 stranaca nije u stanju da odigra utakmicu u koj protivnik neće stvoriti dvocifren broj prilika za gol.

Stojić je sinoć prvo vidio da su svi fudbaleri pružili svoj maksimum, a kasnije se prisjetio da će to pogkedati i državno božanstvo, pošto je baš on dao najveći dio novca za dovođenje Kim Džong Una, pardon Hvanga, i još nekolicine danguba u ljetošnjem prelaznom roku.

“Svi igrači su dali maksimum i ne može im se zameriti baš ništa. I igrači koji su počeli i igrači koji su ušli u meč, svi su dali maksimum…”

https://twitter.com/KalabasterJak/status/1722025259983888400?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1722025259983888400%7Ctwgr%5E65cf217a665a70652fad7b1875f97c9a7ceae5d2%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.vijesti.me%2Fsport%2Ffudbal%2F680878%2Fhvang-ili-kim-dzong-un-jestrovic-zvezdinog-fudbalera-iz-juzne-koreje-nazvao-po-lideru-sjeverne-koreje

Kada je shvatio šta je rekao, Stojić je u nastavku komentarisanja nastojao da izvadi “vrelo kestenje”, ali se samo još više upetljao.

“Rekao bih samo dvije rečenice, da od Crvene zvezde očekujemo tek sljedeće sezone prave rezultate na ovom nivou, jer je komplikovano imati toliko novih igrača, cio stručni štab i očekivati da ćete odjednom imati rezultate na najvećem mogućem nivou.”

Kako tim koji ima limite, i koji je dao svoj maksimum, može igrati bolje vjerovatno nije jasno ni Stojiću, ali teško je komentarisati dešavanja na terenu u prisustvu Vučića, jer predsjednik je poznat po tome da nema limite.

Nisu bolji ni ostali “analitičari” Srbije jer svi krivca vide u treneru Baraku Baharu,a ne u čovjeku koji je angažovao trenere i doveo gomilu poluproizvoda od fudbalera za velike pare.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve