Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Aleksandar Vučić odlaže vječiti derbi “zbog Kosova”

Crvena zvezda je nedavno preko svjih kadrova u FSS smjenila komesara za suđenje Dejana Filipovića, i naslijediće ga partijski funkcioner SNS Dejan Santrač, koji je provjereni kadrovik u mnogim bitkama za spas srpskog fudbala ptoreklih godina.

Cirkus u srpskom fudbalu se nastavlja, a Aleksandar Vučić je problem FSS oko izbora sudije za 171. vječiti derbi našao u kosovskom problemu, tako da će za srijedu proglasiti dan žalosti što će prouzrokovati odlaganjje meča Partizan – Crvena zvezda.

Crvena zvezda je nedavno preko svjih kadrova u FSS smjenila komesara za suđenje Dejana Filipovića, i naslijediće ga partijski funkcioner SNS Dejan Santrač, koji je provjereni kadrovik u mnogim bitkama za spas srpskog fudbala ptoreklih godina.

Čitav problem ponovo je buknuo nakon što je iz FSS juče saopšteno da će najbolji srpski sudija Srđan Jovanović biti arbitar na vječitom derbiju koji je zakazan za sjutra veče od 19 časova u Humskoj 1.

Iz Crvene zvezde su odmah reagovali i zaprijetili da neće doći na vječiti derbi ukoliko FSS ne zamijeni sudiju, zqa kojeg tvrde da je navijač Partizana.

Crvena zvezda i njeni navijači su prošle godine zaprijetili da će učiniti sve kako bi sporiječili izbor Nenada Bjekovića za predsjednika FSS i nakon silnih pritisaka izabrani su provjereni kadrovi Aleksandra Vučića i kluba iz Ljutice Bogdana.

Za predjednika u martu je izabran čovjek sa interpolovih potjernica, kojeg je vladajuća SNS abolicijom spasila višegodišnje robije i bivši Vučićev ministar Branislav Nedimović, koji je postavljen za potpredsjednika FSS.

Samo dva dana po dolasku Džajića i Nedimovića na čelo FSS Crvena zvezda je “pronašla naftu” i stvorila 10 miliona eura kojim je plaćen poreski dug, koji je morio klub više od deceniju.

Terzić je na prvoj konferenciji za medijie saopštio da je Crvena zvezda porez platila sredstvima iz UEFA, odnosno od bonusa za ostvarene rezultate na evropskoj klupskoj sceni, što je iz evropske kuće fudbala demantovano.

Nedugo nakon toga pojavio se dokument na sajtu APR-a da je Crfvena zvezda založila 12,5 miliona eura od ovosezonske kampanje u Ligi šampiona, firmi za proizvodnju stajskog đubriva, da bi platila porez.

Na sve to UEFA je ostala nijema, iako je svima jasno da ključne poluge FSS drže politički aktivisti i kadrovi SNS, bez obzira što Statut Evropske fudbalske unije zabranjuje mješanje politike u sport.

 

 

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve