Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Aleksandar Šćekić: Tumbaković je moj fudbalski otac

O Tumbakovićevim metodama rada stameni vezista kaže da su veoma stroge

Crnogorski reprezentativac Aleksandar Šćekić kazao je da uspjeh u karijeri duguje srpskom treneru Ljubiši Tumbakoviću.

Šćekić u dresu Partizana, Foto: Blic.rs

Bez obzira na dešavanja pred meč sa Kosovom, Šćekić ima samo riječi hvale na račun srpksog stručnjaka koji je nedavno postao selektor Srbije.

„Tumbaković je moj drugi fudbalski otac. Dok nije došao u Crnu Goru, nijesam igrao za reprezentaciju, a za vrijeme njegovog mandata postao sam standardan član državnog tima. Zapazio me je dok sam igrao za Bokelj, bili smo drugi, treći na tabeli, igrali evropske kvalifikacije, došao je da gleda meč u Kotoru i odmah posle toga sam ne samo dobio poziv, nego i bio starter na gostovanju u Grčkoj. Što je najzanimljivije, tad me zapaze čelnici Gančlerbirligija, te mi je na neki način otvorio vrata transferu u Tursku. Otad nijesam propustio nijedno okupljanje“, priča Šćekić.

O Tumbakovićevim metodama rada stameni vezista kaže da su veoma stroge.

„Kod njega možeš sve, a u stvari ne možeš ništa! Disciplina je na prvom mjestu, zna se kod njega šta ko radi, nema izlazaka, a obaveze su velike: ručak, trening, analiza, večera. Dobijali smo sat-dva da se prošetamo i da se vratimo u sobe. To pokazuje da je veoma strog, ali zato kada bismo dobili neku utakmicu i te kako je znao da nagradi“, kaže Šćekić.

Zanimljivo je bilo čuti i kakvu je taktiku Tumbaković spremao za mečeve sa Srbijom u Ligi nacija.

„Pričao nam je da Orlovi imaju jaku sredinu terena, da dobro čuvaju loptu i izdao nam je zadatak da čuvamo Tadića. Plus, najveći problem bio je kako da sačuvamo Mitrovića, a špic Fulama je bio strijelac na oba meča, promašio je i penal u Beogradu. Baš nijesmo znali kako ćemo s njim. Veoma je jak, dobro igra leđima. Pokušavali smo da riješimo problem prije nego što lopte dođu do Mitra, ali nijesmo uspjeli“, kazao je Šćekić.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve