Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Alba i naredne sezone u ABA ligi

Partizan i Crvena zvezda su se nadali da će odustajanjem Albe od Evrolige situacija biti okrenuta u njihovu korist, ali po svemu sudeći od toga neće biti ništa. 

Iako se već duže vremena prolongira priča da će dva ABA predstavnika igrati u Evroligi naredne sezone, dokument koji prenosi španski list “Ensestando” mogao bi da preokrene situaciju.

Partizan i Crvena zvezda su se nadali da će odustajanjem Albe od Evrolige situacija biti okrenuta u njihovu korist, ali po svemu sudeći od toga neće biti ništa.

Cijela situacija se vrti oko Albe iz Berlina koja, kao najgora ekipa ovogodišnjeg izdanja Evrolige se vidjela možda kao tim koji će poput Gran Kanarije ipak izabrati da igra finansijski manje zahtjevan Evrokup.

Međutim dokument koji je objavio “Enestando” pokazuje da Alba ima dogovor sa Evroligom i naredne godine.

“Berlinski klub je predstavio dokument sa potpisom bivšeg predsjednika Evrolige Đordijem Bertomeuom koji garantuje Albi mjesto u EL i naredne 2024/2025. godine. Taj dokument mogao bi da pormjeni planove onih koji su odgovorni u tom takmičenju. Ovo će imati uticaja na ambicije Valensije kao i na onaj srpski tim koji ne osvoji ABA ligu”, navodi španski list, sa pretpostavkom da će se u finalu ABA lige naći Partizan i Crvena zvezda.

Alba je već pet sezona u Evroligi upravo kao jedan od projekata Bertomeua koji je želio da se proširi na njemačkom tržištu, iako su rezultati izostali.

Novo rukovodstvo lige je više naklonjeno Parizu, koji ako se ne desi neko iznenađenje bi trebalo da postane član Evrolige kao osvojač ovogodišnjeg izdanja Evrokupa (ogromni favoriti u duelu sa Burgom), kao i Londonu koji je napredovao ove sezone do polufinala Evrokupa i najavljuje nova dodatna ulaganja naredne sezone.

Tu je i tim iz Dubaija koji će preko Evrokupa i ABA lige gledati da dođe do evropske košarkaške elite.

Što se tiče konkretno ABA lige, ni sam pobjednik nema garantovano mjesto u Evroligi, već se ide pretpostavkom da će da je dobije. Da li će vajldkard poslije biti ponuđen viceprvaku, ili će Liga da se okrene Valensiji ostaje da se vidi krajem aplrika, kada je zakazan sastanak Evrolige, ali bi priča mogla da se prolongira do kraja maja kada je planiran Final 4 takmičenja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve