Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Adžić: Borusija zaslužuje ozbiljan pristup

Glavne odlike rukometašica Budućnosti godinama unazad. Ali, tako su svog protivnika u petom kolu Lige šampiona, Borusiju Dortmund, okarakterisali iz tabora “plavih”

Mlada, brza, čvrsta ekipa.

Adžić, Foto: Dnevne novine

Glavne odlike rukometašica Budućnosti godinama unazad. Ali, tako su svog protivnika u petom kolu Lige šampiona, Borusiju Dortmund, okarakterisali iz tabora “plavih”.

I to sa razlogom Njemice su nakon dva početna poraza u elitnom takmičenja pobijedile Podravku u gostima (26:25) i namučile lidera grupe B, ekipu CSKA, u minimalnom porazu pred svojim navijačima (28:29).

“Imamo jako ozbiljan pristup pripremi ove utakmice kao da je u pitanju Đer. Ekipa Dortmunda je to i zaslužila trenutnom formom. Poštujemo njihovu igru i taj brzi rukomet koji ih karakteriše, ali se nadam da ćemo se oduprijeti njihovim naletima”, jasan je bio trener Budućnosti Dragan Adžić.

Sa druge strane, naše rukometašice su tri poraza u prva tri kola imale najlošiji start još od sezone 2004/05.

Međutim, znaci života su se mogli vidjeti u prethodnom kolu, gdje su uzele bod protiv francuskog Bresta (22:22).

“Kroz utakmice ćemo ući u takmičarski ritam. Treba dostići taj nivo koji protivnici imaju, ali vjerujem da će igračice moći da odigraju na onom nivou koji protivnik posjeduje već nakon mečeva sa Đerom i Vlčeom”, rekao je Adžić.

Posebnu draž ovaj meč predstavlja za bivšu igračicu Budućnosti Klaru Voltering. Trenutni trener golmana u Borusiji rado se prisjetila godina provedenih u Budućnosti, sa kojom je osvojila i dva pehara Lige šampiona (2012. i 2015. godine).

“Crna Gora i Podgorica su nešto poput mog drugog doma. Dva puta smo osvojili L Ligu šampiona, imali smo nevjerovatne trening kampove na moru ili u planinama a stekla sam prijatelje za cio život”, izjavila je Voltering. Međutim, naglasila je da je sentimentalnost neće spriječiti u želji da njen trenutni tim pobijedi u nedjeljnom duelu.

A kada smo već pomenuli golmane Podgoričanke u ovom meču neće računati na Armel Atingre zbog problema sa okom, ali nije sve tako loše. Naime, vjetar u leđa plavima” biće odlična Tatjana Brnović, koja se nakon prinudnog odsustva od 34 dana vratila u ekipu za meč sa Brestom i uradila i više od onog što se od nje očekivalo.

Borusija i Budućnost igraće sjutra od 14 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve