Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

ABA: Rid i Gabrijel u idealnoj petorci top transfera

Vili Rid ima iskustvo iz najjače košarkaške lige, pošto je nosio dresove nekoliko NBA timova, a prošlu sezonu je počeo u Olimpijakosu

Najbolja košarka u regionu konačno kreće u petak, a timovi su se bez obzira na muke sa novim korona virusom ponovo pojačali i doveli mnogo zanimljivih igrača… Kao uvod u novu sezonu ABA liga je tim povodom pozvala posjetioce da na njenom portalu izaberu idealnu petorku top transfera ovog ljeta.

Rid, Foto: Dnevne novine

A među “idealnih” pet našla su i dvojica majstora koji će ove sezone nositi dresove naših klubova Vili Rid pojačanje Budućnosti i Keni Gabrijel nova zvijezda Mornara. Osim njih mjesto u petorci dobili su su i Kodi Miler-Mekintajer (stigao u Partizan), Džordan Lojd (Crvena zvezda) i Kendrik Peri (Cedevita-Olimpija).

Vili Rid ima iskustvo iz najjače košarkaške lige, pošto je nosio dresove nekoliko NBA timova, a prošlu sezonu je počeo u Olimpijakosu.

U NBA je nastupao za Bruklin, Majami, LA Kliperse i Detroit, odigrao je 152 utakmice u najjačoj ligi planete i prosječno je bilježio 4,9 poena i 3,8 skokova. Igra na pozicijama četiri i pet.
S druge strane, Gabrijel je jedan od evroligaških igrača, a dvije godine je nosio dres velikana iz Atine Panatinaikosa. Osim u Grčkoj igrao je i u Turskoj gdje je nastupao za Pinar Karšijaku i Turk Telekom. Igra na poziciji krilnog centra, osvajao je titule i u Grčkoj i u Turskoj, a prošle sezone igrao je u razvojnoj ligi.

Na startu ABA lige Budućnost i Rid dočekaće Split u subotu (19.00h), dok dan kasnije (17.00h) Mornar i Gabrijel gostuju kod Zadra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve