Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Hrabro do podviga i titule

S obzirom na viđeno u prethodna četiri susreta, i najpravednije je da peta utakmica odluči o tituli, između dvije najbolje ekipe iz ligaškog dijela. Jer, Budućnost je mogla do brejka u Beogradu, posebno u drugom susretu, isto tako je i Zvezda mogla posao da završi u Podgorici, naročito u četvrtoj utakmici

Sa dvije pobjede u ”Morači”, košarkaši Budućnosti su ”poništili” Zvezdinih 2:0 nakon prva dva meča u Beogradu, pa će večerašnja majstorica finala plej-ofa ABA lige u dvorani ”Aleksandar Nikolić” (20.30 sati) dati odgovor ko će biti šampion regionalne lige.

S obzirom na viđeno u prethodna četiri susreta, i najpravednije je da peta utakmica odluči o tituli, između dvije najbolje ekipe iz ligaškog dijela. Jer, Budućnost je mogla do brejka u Beogradu, posebno u drugom susretu, isto tako je i Zvezda mogla posao da završi u Podgorici, naročito u četvrtoj utakmici. A Budućnost igra i protiv tradicije, jer se do sada nikada nije dogodilo da neki tim u finalu do tri pobjede od 0:2 preokrene i dođe do titule…

– Vjerujem da ko bude bolje iznio pritisak važnosti utakmice, da će imati veće šanse da dođe do pobjede. Obje ekipe su na gostovanjima imale svoju šansu za pobjedu, nijesu ih iskoristili. Vidjećemo da li ćemo uspjeti da pobijedimo na strani, kazao je trener Budućnosti Dejan Milojević.

U dva beogradska meča, Budućnost je imala slabiji početak meča. U prvom je u jednom trenutku gubila 15 razlike (70:55), a u drugom i 20 razlike (37:17). U oba meča je uspjela da se vrati u život, u prvoj je prišla na posjed zaostatka (80:78), ali nije imala snage, ni sreće da preokrene. U drugom je veliki minus pretvorila u ”plus devet” (74:65), ali je to prokockala u posljednjih šest i po minuta.

Drugačije je bilo u ”Morači”, posebno u drugom duelu, u kojem su Podgoričani minus od 10 poena (68:58), nepunih osam minuta prije kraja, uspjeli da pretvore u pobjedu od pola koša (81:80) i tako izbore majstoricu….

– Peta utakmica se neće mnogo razlikovati do prethodne četiri, koje su bile izuzetno fizički i mentalno zahtjevne. Crvena zvezda je dobra ekipa, mi, takođe, imamo svoje adute i sigurno bićemo spremni da damo sve od sebe i pokušamo da dođemo do pobjede u Beogradu, rekao je bek ”plavih” Petar Popović.

Velike oscilacije u prethodna četiri meča dale su polovičan uspjeh i jednima i drugima. Ko bude imao manje ,,praznog hoda“ u odlučujućem meču, ko bude igrao sa manje oscilacija, hrabrije i odlučnije, doći će do trofeja.

– Na momente smo pokazali dobru igru, na momente smo imali prazne minute. Ako hoćemo da ostvarimo pobjedu, moramo prazne minute da svedemo na minimum. Jer, Zvezda je kvalitetna ekipa koja zna da iskoristi svaki prazan hod. Ako to svedemo na minimum i ako budemo koncentrisani i spremni da neke osnovne stvari radimo na vrhunskom nivou, mislim da možemo da ostvarimo pobjedu, poručio je Popović.

Večerašnji rivali su ove sezone odigrali šest mečeva – Budućnost je slavila četiri, Zvezda dva puta. Interesantno, Zvezda nijednom nije slavila u ”Morači” (tri poraza), a Budućnost jeste jednom u Beogradu, u prvom dijelu ligaškog dijela, tada pod vođstvom Petra Mijovića.

– Sve utakmice su bile iscrpljujuće i vrlo zanimljive i u petak će biti kulminacija cijele sezone, cijele serije. Dobro se poznajemo, igrali smo već šest puta ove sezone. Definitivno će odlučivati ko će biti agresivniji i više željeti titulu, smatra Nikola Ivanović, plejmejker Budućnosti.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve