Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Favoriti po planu u Rimu

Medvedev je bez problema savladao Finca Emila Rusuvuorija  sa 6:4, 6:2 i plasirao se u treću rundu, dok je Rune stigao u osminu finala nakon pobjede protiv Italijana Fabija Fonjinija istim rezultatom.

Uloge favorita na Mastersu u Rimu opravdali su danas Rus Danil Medvedev i Danac Holger Rune.

Medvedev je bez problema savladao Finca Emila Rusuvuorija  sa 6:4, 6:2 i plasirao se u treću rundu, dok je Rune stigao u osminu finala nakon pobjede protiv Italijana Fabija Fonjinija istim rezultatom.

Nije bilo danas sve idealno za Rusa. Rusuvuori je na startu meča napravio brejk, poveo 2:0 i prednost održavao do petog gema. Tada je Medvedev vratio brejk, smanjio (3:2), a onda u devetom gemu još jednom oduzeo servis rivalu i poveo u setovima.

Početkom drugog seta Medvedev je napravio brejk, poveo 1:0, ali je odmah Finac uzvratio i izjednačio.

Ipak, u narednom gemu Rus opet pravi brejk, a onda sedmom gemu stiže do još jednog (5:2) i rješava pitanje pobjednika.

Medvedev će u narednom kolu igrati protiv Zapate Miraljesa.

A Holger Rune je prilično lako eliminisao Fabija Fonjinija. Očekivao se da će to biti uzbudljiv duel, ali je mladi Danac sve riješio u dva seta i u narednom kolu zakazao duel sa Popirinom.

Rune je u prvom setu poveo 5:1, potom je Fonjini smanjio (5:4), ali nije mogao do preokreta.

U drugom setu je bilo još lakše – Danac je napravio dva brejka, poveo 4:0 i plasirao se u naredno kolo.

Prva teniserka svijeta IgaSvjontek plasirala se danas u osminu finala mastersa u Rimu, pobjedivši ukrajinsku igračicu Lesiju Curenko sa 6:2, 6:0, Poljska igračica je savladala 68. teniserku svijeta za sat i 16 minuta.

Češka teniserka Marketa Vondroušova plasirala se danas u osminu finala Mastersa u Rimu, pošto je pobijedila osmu igračicu svijeta Mariju Sakari sa 7:5, 6:3.

Vondroušova, 70. teniserka na svijetu, savladala je grčku igračicu za sat i 28 minuta.

Čehinja je odmah na početku meča stigla do brejka, a u devetom gemu na servis protivnice imala je dvije vezane set lopte koje nije iskoristila.

Grčka teniserka u narednom gemu pravi brejk i dolazi do izjednačenja, da bi Vondroušova odgovorila novim brejkom u 11. gemu, a potom realizovala ukupno petu set loptu.

Za osvajanje drugog seta finalistkinji Rolan Garosa iz 2019. godine bila su dovoljna dva brejka.

U osmini finala ona će igrati protiv bolje iz meča u kojem se sastaju šesta teniserka svijeta Kazahstanka Elena Ribakina i Ruskinja Ana Kalinskaja.

Plasman u osminu finala obezbijedila je još jedna Čehinja. Karolina Muhova (52. na svijetu) je savladala 37. igračicu svijeta Italijanku Kamilu Đorđi sa 7:6 (4), 6:2.

Muhova u narednoj fazi čeka pobjednicu meča između španske igračice Paule Badose (35. na WTA listi) i Ukrajinke Marte Kostjuk (40.)

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve