Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Alkaraz zaustavio Sinera

U reprizi prošlogodišnjeg finala protivnik Alkaraza za trofej biće Rus Danil Medvedev koji je pobijedio Amerikanca Tomija Pola.

Španac Karlos Alkkaraz braniće u finalu titulu osvojenu prošle godine, pošto je rano jutros po našem vremenu u polufinalu pobijedio Italijana Janika Sinera.

U reprizi prošlogodišnjeg finala protivnik Alkaraza za trofej biće Rus Danil Medvedev koji je pobijedio Amerikanca Tomija Pola.

Pobjedom u polufinalu Španac Karlos Alkaras je odbranio drugo mejsto na ATP listi od Italijana Janika Sinera i plaisrao se drugi pt uzastopno u finale Mastersa u Indijen Velsu, bilo je – 1:6, 6:3, 6:2.

Preokretom je do finala stigao i četvrti teniser svijeta Medvedev, koji je Pola savladao sa 1:6, 7:6 (39, 6:2.

Alkaraz pod finala Vimbldona kada je neočekivano pobjedio Novaka Đokovića nije igrao dobro, ali je u Indijan Velsu očigledno klima koja mu odgovara, pa je na puti do odbrane titule došao nakon što je prekinuo niz Sinera od 19 mečeva bez poraza.

Ukoliko Medvedev pobijedi u finalu biće velika gužva od drugog do četvrtog mjesta na ATP listi pošto će čak trojica tenisera biti u rasponu od samo 340 poena – Alkaraz bi imao 8.455, Siner (8.310) i Medvedev (8.115).

U finalu  ženskog turnira, koje se igra večeras od 19 časova igraće najbolja teniserka na WTA listi Poljakinja Iga Svjontek i Grkinja Marija Sakari.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve