Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Barsa i Real odlučuju o drugom finalisti Kupa kralja

Izazivač španskim velikanima u finalu Kupa kralja biće Osansuna, koja je sinoć eliminisala Atletik Bilbao, a ko će biti rival - Barselona ili real saznaćemo večeras nakon meča dva najtrofejnija španska kluba.

Izazivač španskim velikanima u finalu Kupa kralja biće Osansuna, koja je sinoć eliminisala Atletik Bilbao, a ko će biti rival – Barselona ili real saznaćemo večeras nakon meča dva najtrofejnija španska kluba.

Barselona je u centru skandala španskog fudbala zbog toga što je uhvaćena sa “prstima u pekmezu”, odnosno da je plaćala sudije i prijeti joj čak i izbacivanje iz La lige, ali je i pored toga u seriji od tri uzastopna trijumfa protiv ljutog rivala iz Madrida.

Barsa je tri puta uzastopno pobijedila Real Madrid u 2023. godini – prvi od ta tri trijumfa (3:1) donio joj je trofej u Superkupu, drugi (1:0) ju je približio peharu u Kupu kralja, a treći (2:1) lansirao ka tituli u španskoj La Ligi.

Katalonci večeras od 21 sat imaju šansu da najvećem rivalu oduzmu šansu za još jedan trofej ove sezone. ,,Blaugrana“ pred revanš polufinala Kupa ima kapital od 1:0 iz Madrida i favorit je za prolaz, mada trener Ćavi Ernandes odbija da prihvati tu ulogu.

“Real sigurno priželjkuje osvetu jer je izgubio posljednja tri meča od nas. Možemo da pokušamo da ih ovog puta iznenadimo na neki drugi način, mislim da oni neće mnogo mijenjati. Imaju jasnu ideju u igri i rado to vrlo dobro. Vrlo su dobri u ovakvim utakmicama u kojima moraju da se vraćaju. I dalje mislim da su oni favoriti. Izuzetno ih je teško eliminisati u dvije utakmice. Spremni smo za ovu utakmicu, a pune tribine povećaće pritisak na protivnika”, istakao je Ćavi.

Barseloni nedostaju Pedri, De Jong, Dembele i Kristensen.

“Naš cilj je da napravimo ono što smo uradili u Superkupi i u prvenstvenoj utakmici na našem terenu. To je naša idealna igra. Ali Real je šampion Španije i prvak Evrope, nije lako kontrolisati meč protiv njih. Pokušaćemo to da uradimo, ali u prvoj utakmici bili su bolji od nas u tom segmentu”, dodao je Ernandes.

Trener Reala Karlo Anćeloti ne može da računa na Ferlana Mendija.

“Za mene će ,,el klasiko“ uvijek biti najvažniji meč. Veoma smo blizu finala, tako da ćemo učiniti sve da ga odigramo. Ali to ne znači da ćemo pokušavati da postignemo gol kao ludi. Ideja je da odigramo kompletan meč jer ako postignemo gol u petom minutu, a onda primimo dva poslije, biće beskorisno. Imamo 90 minuta da okrenemo situaciju u našu korist. Čeka nas izjednačena utakmica, ne mogu reći ko je favorit. Detalji će napraviti razliku, zaključio je Anćeloti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve