Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

1. CFL: Povratnički debi iz snova za Mornar

Tim Slavoljuba Bubanje osvojio je tri boda na gostovanju Petrovcu pogotkom Petra Sekulovića u 66. minutu

Mornar je zaslužio aplauz na povratničkoj premijeri u Prvoj ligi.

Tim Slavoljuba Bubanje osvojio je tri boda na gostovanju Petrovcu pogotkom Petra Sekulovića u 66. minutu.

Veliki dan za dvadeset dvogodišnjeg vezistu.

– Sve je bilo kako treba. Debitovao sam u Prvoj ligi, pobijedili smo, a pritom sam postigao pogodak. Bila je to kruna dana koji ću pamtiti. Asistencija Dejana Pepića je bila vrhunska, poslužio me ”kao na tacni”, moje je bilo da realizujem šansu, kaže Sekulović.

– Debi u elitnom rangu odavno je trebalo da se desi, ali nije sve do sada sticajem raznih okolnosti, od povreda do stvari na koje nijesam mogao da utičem. Nadam se da je ovo početak lijepe priče.

Mornar je do pobjede došao s igračem više, nakon što je u finišu prvog poluvremena Zoran Mikijelj grubo faulirao Andriju Kaluđerovića i dobio direktan crveni karton.

Ni prije, ni poslije tog momenta Barani nijesu mnogo prijetili domaćinu. Odlučili su se za oprezniju varijantu, na kraju im je donijela značajna tri boda.

– Većina nas je bila u grču, tu polazim od sebe. Nametnuli smo sebi pritisak i u početku nijesmo mogli da odgovorimo na presing Petrovca. Trebalo nam je vremena da se ”pronađemo”. Početak sezone je uvijek specifičan, ali sada će nam biti mnogo lakše, tri boda na početku će nam unijeti samopouzdanje, dodao je Sekulović.

Petrovac je poslije primljenog gola bacio sve karte na ofanzivu, ali je defanzivni blok Mornara bez većih problema odbio napade ”nebo-plavih”.

– Uveli su Vujačića, probali dugim pasovima da budu dominantni u skoku i pokupe ,,druge lopte, ali izdržali smo u bloku. I Petrovac zaslužuje čestitke, odigrali su dobru utakmicu, naveo je Sekulović.

Mornara čeka još jedno gostovanje, inspirativnije nego pod Malim brdom – barski sastav narednog vikenda igra protiv Budućnosti, aktuelnog osvajača duple krune.

– Ne treba nam veći motiv od toga što gostujemo pod Goricom. Bez obzira na lošije rezultate u Evropi, Budućnost je i dalje najbolji klub u državi. Poći ćemo u Podgoricu da se nadigravamo, a biće nam lakše nego u Petrovcu jer ćemo biti pod manjim pritiskom i zbog toga vjerujem da ćemo prikazati više u odnosu na prvo kolo, poručio je Petar Sekulović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve