Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Vučić: Srbija neće priznati referendume u ukrajinskim oblastima pod ruskom kontrolom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ne može i neće da prizna rezultate referenduma četiri ukrajinske oblasti pod kontrolom ruskih snaga o prisajedinjenju Rusiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ne može i neće da prizna rezultate referenduma četiri ukrajinske oblasti pod kontrolom ruskih snaga o prisajedinjenju Rusiji.

“Srbija to ne može da prizna jer se drži međunarodnog prava, Povelje UN i rezolucija UN. Mi štitimo sopstveni teritorijalni integritet, kao i integritet međunarodno priznatih zemalja. I to je jedino što je sigurno i što ne može da se mijenja, to su stvari od presudnog značaja”, rekao je Vučić.

On je ponovio da su međunarodni pritisci na Srbiju po pitanju Rusije brojni i da očekuje da će se oni umnožavati u narednom periodu.

“Sve je manje strpljenja, nervoza je sve veća i sve grupe za pritisak, kao i dio medija i političkih stranaka, biće angažovani. I za jednu i za drugu stranu”, rekao je Vučić i dodao da njemu ostaje da vodi računa o Srbiji i njenim interesima.

Vučić je rekao da je čak i Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova Rusije i Srbije u naredne dvije godine iskorišćen za, kako se izrazio, “brutalne i žestoke” napade na Srbiju.

“Ja se ne borim ni za (ruskog predsjednika) Vladimira Putina ni za (američkog predsednika) Džozefa Bajdena. Ja se borim za ove divne ljude u ovoj fabrici, svakog od vas, žene i muškarce Srbije”, kazao je Vučić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
28.09.2022-21:05 21:05

Vucko nista nas ne obavjestavas o tvome porodicnom biznisu o planntazi u Jovanjici i dali si se izborio za prosirenje toga produkta na druge relacije srbistana ?? U zadnje vrijeme si poceo da gubis kompas u svome dvoristu pa samo nesto muljas i ljuljas kao pijanica koji se drzi za banderu.
Kacevandin Prdoguze, sta ti mislis o ovome komentaru posto si ti sveznalica i ekspert za sve i svasta. Samo bih ti preporucio da ne dajes komentare u ranu zoru prije prvih petlova kao sto si to jutros uradila u 05:47 h jer to nije dobro za mentalno zdravlje ::::::((((