Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć na TV Pink da građani Srbije ukoliko idu u Crnu Goru moraju da budu u karantinu 14 dana, tako da je situacija praktično takva kao da prelazi nisu otvoreni.

foto EPA/EFE

“Kažu, otvorena su četiri prelaza sa Crnom Gorom. Jesu, ali i dalje građani Srbije koji bi ušli u Crnu Goru moraju u karantin 14 dana, tako da kao da nije otvoreno, samo što to nisu ljudi razumjeli. Ja se nadam i želim da pozdravim odluku Crne Gore o otvaranju granica prema Srbiji. Reći ću bez ikakvog ‘ali’ – ‘hvala, dragi prijatelji, na svemu što ste uradili i otvorili granice”, rekao je Vučić i u emisiji Hit tvit na Pinku.

Kaže da je vidio jedan tvit da sad treba Crnogorcima sve da se zabrani u Srbiji, ali da je to pogrešno, “jer mi moramo da ih privučemo, pošto želimo da osjećaju Beograd kao najvažniji centar cijelog regiona i da dolaze u Srbiju”.

“Samo da ih privučemo sto više i da se time ponosimo, da im otvorimo granice i pokažemo svoju dušu i svoje srce i da smo mi otvoreni i tako će naša ekonomija brže da raste”, istakao je Vučić.

Prema njegovoj ocjeni očigledno je da se kod Crne Gore radi o političkom zatvaranju granica, što ne može da razumije.

Srpski mediji su danas javilil da iako je Crna Gora od ponoći zvanično otvorila granicu sa Srbijom, da je kroz prelaze iz Srbije prošlo samo nekoliko kamiona.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve