Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Vučić: I Srbija i Crna Gora da spuste tenzije

Prema njegovim riječima i ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića je zamolio da ne šalje diplomatsku notu Crnoj Gori

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da bi i Srbija i Crna Gora trebalo da pokušaju da spuste tenzije.

Foto: N1

On je novinarima u Minsku rekao da se u Crnoj Gori vodi kampanja protiv Srbije i Srba, a u Srbiji obrnuta kampanja, te da bi volio kada bi bilo moguće da “stanu i jedni i drugi”, prenose srpski mediji.

Vučić je saopštio i da će mišljenje o stavu Venecijanske komisije o crnogorskom Predlogu zakona o slobodi vjeroispovjesti iznijeti kada taj stav bude objavljen.

Komentarišući poziv ambasadora Srbije Zorana Bingulca u Ministarstvo vanskih poslova Crne Gore zbog izjava srpskih zvaničnika, Vučić je rekao da se radi o potezima koji su za “unutrašnju upotrebu”.

Prema njegovim riječima i ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića je zamolio da ne šalje diplomatsku notu Crnoj Gori.

“Zamolio sam ga da to ne radi. Mi ćemo to činiti kada bude bilo nešto stvarno, a ne zbog izjave nekih političara ili drugih. Mogli bi na dnevnom nivou da šaljemo 15 nota. Ali bolje je da spuštamo tenzije”, rekao je Vučić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve