Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
Rubrika:

Vlada RS-a o korišćenju fotografije Bošnjakinje iz Žepe: Nehotična greška agencije iz Srbije

Dodali su da je agenciju angažovalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske saopštilo je da je prikazivanje fotografije Bošnjakinje iz Žepe u sklopu video materijala kojim je popraćeno obilježavanje 28 godina od stradanja Srba u Oluji “nehotična i nenamjerna greška agencije iz Srbije koja je pripremila video materijal”.

Dodali su da je agenciju angažovalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

“Ministarstvo smatra da je obilježavanje 28 godina od stradanja srpskog naroda tokom ‘zločinačke akcije Hrvatske vojske’ bilo dostojanstveno te da su poslane poruke primjerene veličini tragedije koja je zadesila narod ‘Republike Srpske Krajine’ kao i narod visoke Krajine”.

Podsjećamo, tokom obilježavanja godišnjice “Oluje” u Prijedoru kojoj su prisustvovali zvaničnici Srbije i entiteta Republika Srpska na jednom od panela pojavila se fotografija koja je nastala u Žepi 1995. godine.

Fotografiju sa obilježavanja godišnjice “Oluje” u Prijedoru je objavio predsjednik entiteta RS Milorad Dodik na svom zvaničnom Twitter nalogu.

Fotografija žene sa djecom koja se nalazi iza Dodika je zapravo nastala u Bosni i Hercegovini. Fotograf AFP Joel Robine je uslikao Sabinu Mujkić, ženu koja je zajedno sa hiljadama drugih Bošnjaka protjerana iz Žepe 27. jula 1995. godine.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Freedom
06.08.2023-19:26 19:26

E svaka vi je istina takva!! Laž i krađa je hrana Srpska. Vazda bilo i biće. Dobrica Srbin im reče istinu.

Kizami
07.08.2023-09:48 09:48

Hoće centrala jednom da pogreši…