Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

VUČIĆEVA REPRESIJA: Uhapšen Boško Savković, novinar i pisac, zbog lutke ”obješenog predsjednika”

Priveden je na informativni razgovor oko lutke koja se pojavila na njihovom transparentu koji su nosili na protestu ''Srbija protiv nasilja''

Boško Savković, pisac i novinar, uhapšen je oko podne u svom stanu, pod sumnjom da je nosio transparent na kom je bila lutka „obješenog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Kako je novinaru Danasa rekla njegova kćerka, Emilija, četvorica muškaraca pojavila su se kod njih na vratima bez ikakvog naloga za privođenje. Kaže da se nijesu legitimisala.

Priveden je na informativni razgovor oko lutke koja se pojavila na njihovom transparentu koji su nosili na protestu „Srbija protiv nasilja“.

„Nas 15 se skupilo kod spomenika (Trg Nikole Pašića). Transparent je sve vrijeme bio tu i na slikama se pojavila i neka lutka. Čekamo šta će biti. Riječ je o lutki koju premijerka Srbije kači na tviter nalog. Transparent je i dalje kod nas, gledamo u njega. Inspektori koji su došli su ga vidjeli. Ali sa lutkom nemamo veze“, kaže Emilija.

Ona napominje da je njen otac, Boško Savković, osnivač satiričnog lista „Naša krmača“, simbola borbe za slobodu novinarstva, kog su Vučićevi ljudi tukli po ulicama.

Bošku Savkoviću, prema poslednjim nezvaničnim informacija, se na teret stavlja pozivanje na nasilno rušenje bezbjednosti i ustavnog poretka Srbije. Biće zadržan 48 sati.

IzvorDanas

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
04.06.2023-20:00 20:00

Bravo za policiju ! Hapsiti sve koji šire šire i huškaju na nasilje…