Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Šolc: Pregovori Srbije i Kosova nijesu propali

Šolc je na konferenciji za novinare naglasio da su i kosovski premijer Aljbin Kurti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekli da će dogovori biti sprovedeni

Njemački kancelar Olaf Šolc izjavio je po završetku Samita Evropske unije (EU) da je njegov utisak da pregovori sa Kosovom i Srbijom u Briselu nijesu propali, jer su obje strane iskazale spremnost za sprovođenje dogovora.

Šolc je na konferenciji za novinare naglasio da su i kosovski premijer Aljbin Kurti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekli da će dogovori biti sprovedeni, prenosi Kosovo onlajn.

„U ovoj zaista sumornoj situaciji mogli smo da postignemo napredak. Ne dijelim vašu ocjenu da su pregovori propali. Ako napravimo političku procjenu, vjerujem da možete da se složite sa mnom“, rekao je Šolc.

„Sada imamo izjavu Kurtija i Vučića da će sprovesti mjere iz dokumenata koje smo izradili – Osnovni sporazum, Ohridski sporazum i sada i koncept konkretnog nacrta za uspostavljanja ZSO. To je jasno rečeno i to je ispravan korak“, odgovorio je Šolc na konstataciju novinara da su pregovori propali.

„Ovo nije stvar u kojoj na kraju može da se govori o tome ko ima najviše poena, već se radi o stvaranju mirne budućnosti za građane na Kosovu i u Srbiji“, kazao je Šolc, dodajući da i Kosovo i Srbija žele u EU, a i Unija želi da se to ostvari.

Šolc je naglasio da je za to potrebno da Kosovo i Srbija postanu najbolji susjedi, što može uspjeti samo ako lideri to sebi postave kao prioritet.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vuk
27.10.2023-18:46 18:46

Hahahahaha, Vucic odbija da potpise ugovor i ovaj tip kaze da nijesu propali. Nije ni cudo u kakvom je rasulu EU kad je ovakvi ljudi vode koje jedan ZVALAVI MAJMUN srbijanski moze da voze tamo amo kad mu se prohthe!