Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Plenković o ubistvu navijača u Grčkoj: Ne može 100 hrvatskih navijača biti krivo

''Apelujemo na grčke vlasti da što brže obave postupak i da se velika većina hrvatskih građana deportuje u Hrvatsku'', rekao je Plenković

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je, povodom ubistva navijača u Grčkoj, za koje se sumnja da su krivi navijači Dinama iz Zagreba, da ne mogu biti odgovorni njih sto.

“Oni su optuženi za tri djela: udruživanje u kriminalnu organizaciju, materijalna šteta i nanošenje ozljeda. To su ozbiljna djela, a i navijač je ubijen. Za to ne može biti krivo njih sto. Apelujemo na grčke vlasti da što brže obave postupak i da se velika većina hrvatskih građana deportuje u Hrvatsku”, rekao je Plenković.

“Međutim, treba imati na umu da je to u rukama grčkih tužitelja i sudstva, a ne u rukama izvršne vlasti”, dodao je.

Takođe je napomenuo da od ovakvih slučajeva nema nikakve koristi i da se navijači moraju odvojiti od huliganizma.

“Mi smo u nogometnom svijetu velesila. Sigurno nam ovakve stvari ne idu na čast, ali ćemo se angažovati za naše državljane u kakvim god problemima bili. Politiku da im se pomogne treba voditi konstruktivno, a ne kao Milanović, koji vrijeđa grčko pravosuđe. Kako to da roditelji nisu pisali njemu da nekoga nazove?”, upitao je premijer.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
17.08.2023-16:41 16:41

Plenkovicu mozda ne svih 100 Hrvata ali sta ako je barem 50 njih makar jednom pomilovalo nesrecnog Grka rukom ili nogom..To se zove lincovanje…A cak i oni koji nisu -milovali- su potencijalni svjedoci ubistva…Ako ne znas sta je to linc pokusaj da prosetas Beogradom pored navijaca Zvezde ili jos bolje Rada ogrnut zastavom republike Kosovo…Slicno je prosao i onaj nesretni Francus Taton u Beogradu….