Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

NDNV: Prijetnje novinaru Draganu Bursaću

Prijetnje su mu upućene preko društvenih mreža

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je da je autor na njihovom portalu Autonomija Dragan Bursać ponovo dobio prijetnje smrću, a između ostalih prijetnje fizičkim nasiljem uputio mu je i novinar Mihailo Medenica.

“Prijetnje su mu upućene preko društvenih mreža, a jedna od njih, koju je uputio korisnik „NN lice“ počinje sa: „Treba te ubiti…“ i nastavlja se najgorim uvredama na račun kolege Bursaća i njegove porodice. A Medenica je Bursaću, između ostalog, poručio sljedeće: „…polomiću ti i ruke i noge, a srešćemo se kad – tad…“”, navodi NDNV.

Uz podsjećanje da je Bursać neprestano na meti prijetnji nacionalšovinista i ekstremnih desničara iz regiona, koji mu ne praštaju njegovo hrabro pisanje o odgovornosti za ratne zločine u jugoslovenskim ratovima iz devedesetih godina 20. vijeka, NDNV ukazuje da novinari prijete novinarima da će ih pretući, to čak ni u Srbiji nije čest slučaj.

“Ukoliko Medenica pripada nekom od novinarskih udruženja u Srbiji, regionu ili u nekom internacionalnom novinarskom udruženju, zahtijevamo da odmah bude isključen iz njega i da o tome javnost bude obaviještena. Što se NDNV tiče, Medenica nije naš kolega i nije novinar”, ističe se u saopštenju.

Prijetnje Bursaću NDNV je prijavilo koristeći proceduru koja je ustanovljena u okviru Radne grupe za bezbjednost novinara i očekuje od nadležnih organa da preduzmu zakonske korake koji su im na raspolaganju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Niki Lauda
29.11.2022-18:15 18:15

Gospodine ne brinite, neistomisljenici mogu da vam punu ili dunu u p***o, odnosno u cilindar, jer su to kukavice I hajduci spemni samo za grupnu akciju…zivio

Pop_Đukan
29.11.2022-20:12 20:12

Ti “junaci” popiju nekolio litara “brlje” a onda pevaju sa popovima SPC: “Gospdi podiluj! Alaljulja, alaljulja, alaljulja! Samo nastavi, poštovani Bursać! Gnjide su to!

SrbNaQrtz
29.11.2022-22:41 22:41

Ovi medenica je bolestan….vidi se po fizionomiji lica, neki kancer ga iźeda…..jadan.