Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Milanović: Kosovo je realnost i Srbija će na to morati da se privikne

On je tako komentarisao izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučiča, vezanu uz njegov poziv članicama Ujedinjenih nacija da priznaju Kosovo, saopštila je pres služba predsednika Hrvatske

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, koji je u radnoj posjeti SAD, izjavio je da je Kosovo realnost i da će Srbija na to morati da se privikne.

On je tako komentarisao izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučiča, vezanu uz njegov poziv članicama Ujedinjenih nacija da priznaju Kosovo, saopštila je pres služba predsednika Hrvatske.

„Evo, vidim ovih 100 zemalja stalo u red da poslušaju Milanovića, sve se guraju. Eno tamo kažu: ‘Pozvao nas Milanović, pa stojimo da potpišemo za nezavisno Kosovo’. Vidjela žaba da se konj potkiva, pa i ona nešto da kaže po tom pitanju“, citirali su Vučićevu izjavu u Njujorku mediji poslije pitanja kako komentariše Milanovićev poziv.

Uz poziv Srbiji i Kosovu da se drže dogovora i onoga što je potpisano, Milanović je rekao da „podržava pravo albanskog naroda na Kosovu i kosovske države na opstojnost, kao što podržava i njihovo članstvo u UN“.

„Srbija to može da opstruiše, to već i radi, ali Srbija je svjesna da je Kosovo realnost. Nije lako, ali moraće se priviknuti na to”, rekao je Milanović, koji je ranije u obraćanju Generalnoj skupštini UN, među ostalim, pozvao na priznanje Kosova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Roki
23.09.2023-19:02 19:02

Haha tako zoki veliki junace

Krsto
24.09.2023-06:07 06:07

Kosovo jeste drzava i Zoran Milanovic je u pravu… Samo sto on zaboravlja da je i Bosna takodje drzava u kojoj NE ZIVE samo 3 konstitutivna naroda vec puno gradjana koji svi moraju imati ista prava…Teorije po kojima je neki narod konstitrutivan i drzavotvoran a ostali su valjda samo neka stoka su teorije Ante Pavelica

xxy
24.09.2023-09:08 09:08
Reply to  Krsto

Realnost je da je BiH po Dejtonu sastavljena od 2 Entiteta i 3 naroda. Ima troclano Presednistvo ,3 Presjednika ne jednog a teritorija BiH je sastavljena od dva dijela koji imaju svoje Vlade i ingerencijena tim teritorijama.

Sad je ta Realnost ,koja ce biti u buducnosti ,vidjecemo.

xxy
24.09.2023-09:02 09:02

Realnost je promjenjiva kategorija , danas je jedna realnost sutra moze biti druga, to nam govori istorija ,koja tece .

Realnost je da je Kosovo nasilno okupirana taeritorija Srbija koja je po Rezoluciji UN 1244( kojom je zavrsen sukob 1999/te) dio Srbije.
Takodje je realnost da Srbija ne zeli priznati Kosovo kao posebnu drzavu a ni vise od pola clanica UN.