Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

MUP Sjeverne Makedonije demantuje pokušaj ubistva Kurtija u Skoplju

Javni servis Kosova prenio je da je Kurti tokom boravka u Skoplju bio pod strogim mjerama obezbjeđenja, pošto je bilo informacija o pokušaju atentata na njega

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije danas je povodom informaciju o prijetnjama premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju tokom boravka u Skoplju navelo da nije bilo pokušaja ubistva.

Portparol MUP Toni Angelovski je u izjavi za Telegrafi Makedonija rekao da nije bilo pokušaja ubistva Kurtija i da je policijsko obezbjeđenje Kurtiju određeno po pravilima i protokolima.

„Obavještavamo vas da tokom posjete premijera Kosova Aljbina Kurtija Skoplju nije bilo pokušaja ubistva. Što se tiče bezbjednosti tokom posjete premijera Kurtija, ona je organizovana po unaprijed određenim pravilima i bezbjednosnim procjenama“, rekao je Angelovski.

Javni servis Kosova prenio je da je Kurti tokom boravka u Skoplju bio pod strogim mjerama obezbjeđenja, pošto je bilo informacija o pokušaju atentata na njega.

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da je tokom sastanka koji je imao sa sestrinskim partijama socijalista u Skoplju, dobio informacije o „brojniim prijetnjama od pojedinaca i struktura koje imaju korene u zvaničnom Beogradu“, prenijela je Radio-televizija Kosova (RTK) i dodaje da „postoje informacije o pokušaju atentata na Kurtija“.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve